Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO Software Inc. onthult nieuwe Business Process Management road map Biedt klanten de meest complete oplossing voor het automatiseren, integreren en dynamisch beheren van bedrijfsprocessen

Rotterdam/Alkmaar, 13 juli 2004 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende speler in de markt voor realtime business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, kondigt vandaag de afronding van de acquisitie van Staffware aan, vanaf heden genaamd TIBCO BPM Group, en onthult een nieuwe Business Process Management (BPM) road map voor IT- en bedrijfsgebruikers. TIBCO maakt het nu gemakkelijker voor bedrijven om de waarde van bestaande systemen te benutten door middel van real-time informatie-uitwisseling, automatisering en beheer van bedrijfsprocessen, ongeacht de locatie waar die processen zich bevinden.

"De samenvoeging van TIBCO en Staffware maakt het gemakkelijker om te integreren met onderliggende systemen en data die een voorwaarde zijn voor BPM-oplossingen. Daarnaast geeft het toegang tot domeinspecifieke procesexpertise voor het ontwerpen en beheren van bedrijfsprocessen", zegt Peter Hermans, program manager, Enterprise Architecture, bij KPN. "Staffware's kennis van de telecommunicatiesector en de integratie toolset van TIBCO hebben ons geholpen om implementatietijd te verkorten en we kunnen nu beter omgaan met veranderingen in processen en systemen."

TIBCO zal alle bestaande klanten blijven ondersteunen en zal hen breed toepasbare BPM-oplossingen leveren. De TIBCO BPM productlijn verbreedt de oplossingen voor automatisering en optimaliseert bedrijfsprocessen en omvat:
- Belangrijkste oplossing voor standalone BPM: TIBCO® Staffware Process Suite de 'Independent Process Layer' een platformonafhankelijke oplossing die BPM-functionaliteit levert door de hele organisatie, inclusief de mogelijkheid service oriented architecture (SOA)-oplossingen te ontwikkelen, waaronder procesontwerp, een krachtige process engine en gerelateerde componenten.
- Het optimaliseren van de TIBCO Staffware Process Suite om zo naadloos te kunnen werken met TIBCO's realtime business integrator platform door nieuwe, op standaarden gebaseerde connectivity; beschikbaar in het vierde kwartaal 2004.
- Nieuwe mogelijkheden van de TIBCO Staffware Process Suite: TIBCO Staffware Process Suite 3.0 bevat verbeterde ondersteuning voor Microsoft .NET, additionele integratie van database- en systeembeheer, een vernieuwd uiterlijk van de process definer en, voor het eerst, een Linux-versie. De TIBCO Staffware Process Suite zal verder worden uitgebreid met business activity monitoring (BAM) en enterprise portal-mogelijkheden, en biedt verbeterde ontwerp- en administratiefunctionaliteit; beschikbaar in het eerste kwartaal van 2005.
- Nieuwe TIBCO BusinessWorks-mogelijkheden voor projecten waarbij integratie belangrijk is: TIBCO BusinessWorks Manual Activities Plug-in die exception processing en long lived application-specific integration processes ondersteunt; TIBCO FormBuilder die het ontwerp/gebruik/beheer van realtime contextuele formulieren en zakelijke interfaces ondersteunt; beschikbaar vierde kwartaal 2004.

"In BPM zijn systeem-naar-systeem-integratie en mens-tot-mens-interactie in het hele proces in dezelfde mate kritisch. Daarom is de TIBCO-Staffware integratie complementair en een logische stap," zegt Hollis Bischoff, vice president Technology Research Services bij META Group. "Business process management is nog steeds een onontgonnen markt. Leveranciers die de beste componenten voor procesbeheer kunnen bieden (systemen, mensen, taken) worden de marktleiders."

"De aankoop van Staffware door TIBCO is een zeer positieve ontwikkeling. In het verleden waren beide bedrijven al strategische toeleveranciers van KPN. Wij zijn van mening dat dankzij het samenvoegen van de technologieën van de beide bedrijven onze organisatie een nog flexibeler IT-infrastructuur zal krijgen en dat er aanzienlijke voordelen uit voortvloeien," zegt KPN program manager Cees Euser.

Dankzij de inzet van BPM kunnen ondernemingen tijd en geld besparen door het elimineren van kosten en tijd uit de bedrijfsprocessen (bijvoorbeeld door het verminderen van vergissingen of handmatige bewerkingen), terwijl ze er op hetzelfde moment zeker van zijn dat de bedrijfsprocessen overeenkomen met de interne procedures en externe regels. Door controle van begin tot eind over de processen en de mogelijkheid deze processen te wijzigen, kunnen organisaties zich snel aanpassen aan de veranderende zakelijke omstandigheden. TIBCO's BPM-producten zorgen voor Predictive Business®, waarvan het sleutelelement de mogelijkheid is om de zakelijke activiteiten steeds ten volle te benutten als zich kansen voordoen.

"De unieke wijze waarop elke onderneming zaken doet, is vastgelegd in zakelijke processen. Daarom worden bedrijfsprocessen snel het waardevolste bezit van een organisatie", zegt Ram Menon, senior vice president Worldwide Marketing bij Tibco Software Inc. "Door TIBCO's oplossing voor het automatiseren, integreren en dynamisch beheren van bedrijfsprocessen kunnen organisaties zich snel aanpassen aan de veranderende zakelijke omgeving en daar hun voordeel uithalen.

De TIBCO BPM Group werd gevormd na de overname van Staffware in juni 2004. Zie www.tibco.com voor meer informatie.

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandelen en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now' ® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsoptimalisatie- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Voor meer informatie voor de pers:
TIBCO Software Inc
Jane Lawrence
Corporate Communications
t: 00-44-1628-78 68 34
e: jlawrenc@tibco.com

Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl