LB Icon AB

Published: 17:15 13.07.2004 GMT+2 /Source: LB Icon AB - NL /AEX: ICONM /ISIN: SE0000476962

LB Icon neemt Londense Aspect Group over

STOCKHOLM, Zweden / AMSTERDAM - 13 juli 2004 - LB Icon AB (publ) ("LB Icon" of "de onderneming"), internationaal actief op het gebied van Internet Consulting en Web Services, heeft een bod uitgebracht op het volledige uitstaande kapitaal ("het bod") van het Britse Aspect Internet Holdings Limited ("Aspect Group"). Een meerderheid van de aandeelhouders van de Aspect Group heeft LB Icon laten weten het bod onherroepelijk te accepteren. Naar verwachting zal de overname per eind augustus worden afgerond. Het bod betreft een omzetting van aandelen Aspect Group in aandelen LB Icon.

De bestaande activiteiten van LB Icon in het Verenigd Koninkrijk zullen worden samengevoegd met Aspect Group. Door deze combinatie zal de omzet van LB Icon in het Verenigd Koninkrijk, gebaseerd op de pro forma jaarcijfers over 2003, oplopen tot circa EUR 12 miljoen (SEK 106 miljoen). De groepsomzet van LB Icon over 2003 bedroeg 53 miljoen.

Roy Abrams, CEO van Aspect Group, zei hierover: "In 2001 stelden wij vast dat webtechnologie een van de belangrijkste business platforms zou gaan worden en vervolgens hebben wij onze ondernemingsstrategie daaraan aangepast. Schaalgrootte is van vitaal belang in de wereld van webtechnologie en IT services, vanwege de investeringen die nodig zijn in krachtige computers en software en in het aantrekken van creatieve ontwerpers en gespecialiseerde ontwikkelaars.

Ons doel was één van de grootste spelers op de Britse markt te worden in dit groeisegment en door deze fusie met LB Icon hebben we dat in één keer bereikt."

Robert Pickering, CEO van LB Icon, voegde daaraan toe: "Aspect Group verschaft LB Icon de vereiste kritische massa in een belangrijke markt. Wij zijn nu duidelijker aanwezig op de Britse markt en kunnen een breder pakket webgerelateerde diensten aanbieden aan ons gecombineerde klantenbestand. Aspect Group is winstgevend en vormt een perfecte aanvulling op ons bedrijf als geheel.

Met deze overname krijgen onze klanten in het Verenigd Koninkrijk nu ook toegang tot de oplossingen en de expertise die wij hebben ontwikkeld voor onze cliënten in de rest van Europa en in de Verenigde Staten."

Aspect Group werd opgericht in 1995. In de afgelopen twee jaar heeft de onderneming zich omgevormd tot een continu winstgevend web technologiebedrijf en heeft het Proteus, Blue Wave en Nettec Solutions overgenomen. Er zijn nog meer overnames gepland, waarmee de onderneming haar dienstverlening kan verbeteren en zich nog sterker als marktleider kan profileren.

LB Icon, dat een notering heeft aan de Stockholm Stock Exchange O-list en Euronext Amsterdam (Euro.NM segment), startte haar activiteiten in Zweden als IconMedialab in 1996. In 2002 sloot het zich aan bij het Nederlandse Lost Boys. Thans heeft LB Icon vestigingen in België, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De nu aanzienlijk grotere onderneming zal het merendeel van de Britse activiteiten onderbrengen in de Londense vestiging van LBI-Aspect.

U.S. Ventures Groep, Inc trad op als adviseur voor LB Icon. Noble and Company Limited, Edinburgh trad op als adviseur voor Aspect Group.

Over Aspect Group
Aspect Group is opgericht in 1995 en stond op de tweede plaats in de categorie 'Technical Agency' - en de 9e plaats in totaal op de NMA 2003 Top 100 Interactive Agency lijst.

Aspect Group is gespecialiseerd in het ontwikkelen van webapplicaties en de daaraan gerelateerde services voor bedrijven. De onderneming richt zich op advisering, uitvoering, management, ondersteuning en probleemoplossing inzake complexe webtoepassingen voor een groot aantal vooraanstaande organisaties in het Verenigd Koninkrijk, waaronder VW, Corus, Interflora, Formula One, First Choice Holidays, Barclays, Ottakars, Surrey Police, en BT.

De dienstverlening omvat onder meer het op het web overzetten van legacy systemen, portals, web presence, intranet, web infrastructuur, hosted and maintained environments en managed services. De verwerking van de services vindt plaats in het Londense hoofdkantoor van de onderneming en in haar offshore service center in Bangalore, India.

Aspect Group is de bedrijfsnaam van Aspect Internet Holdings Limited and Aspect Technologies Limited. Nadere informatie over de Aspect Group is te vinden op haar website, www.aspectgroup.co.uk

Over LB Icon
IconMedialab en Lost Boys fuseerden in januari 2002. Daardoor ontstond een van de leidende ondernemingen op het gebied van Internet Consulting en Web Services. De Onderneming biedt gebruikersgerichte oplossingen met innovatieve technologieën voor alle digitale kanalen, met een wereldwijde reikwijdte en lokale expertise. De Onderneming heeft oplossingen ontwikkeld voor een breed scala van multinationals en heeft kantoren in Amsterdam, Berlijn, Brugge, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid, Milaan, München, New York, San Francisco, St. Louis, Stockholm, Washington en Zürich. Aandelen van LB Icon worden verhandeld op de Stockholm Stock Exchange O-List ATTRACT 40 (symbool: ICON) en op Euro.NM van Euronext Amsterdam (symbool: ICON). In 2003 bedroeg de netto omzet van de onderneming K SEK 481,569 (EUR 53 miljoen). Per einde boekjaar waren er 559 medewerkers bij de onderneming actief. Op 4 juni 2004 werd de naam van de onderneming veranderd van IconMedialab International naar LB Icon (reg. nr. 556284-0917).