Time : 6:48:14 PM
Date : Tuesday, July 13, 2004
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV: Het Voedselagentschap ook dit jaar present in Libramont

Afspraak in de hall Walexpo .

Het wordt bijna een traditie : ook dit jaar zal het Voedselagentschap aanwezig zijn op de Foire de Libramont.

Hoogdagen voor de landbouwwereld en voor de producten van de aarde, voert de Foire dit jaar als thema landbouw in het Europa van de 25 , met de toetreding op 1 mei van 10 nieuwe lidstaten tot de Europese Unie&

Van 23 tot 26 juli 2004 nodigt de Foire dit jaar dus 25 uit !

Het Voedselagentschap is opnieuw nadrukkelijk aanwezig met een stand, dit jaar in de hall Walexpo. Voor de beroepssectoren wordt het thema Uitbreiding van de Europese Unie en voedselveiligheid nader toegelicht. Voor het grote publiek wordt verder ingespeeld op onze zomercampagne Bederf je zomer niet . Een postertentoonstellng Veilig voedsel, ook u werkt eraan mee geeft consumententips en raadgevingen omtrent de bewaring en het gebruik van voedingswaren vooral bij warm weer erg belangrijk om voedselvergiftigingen te voorkomen. En via een interactief en ludiek computerprogramma (momenteel enkel beschikbaar in het Frans, een Nederlandse versie zal later voorgesteld worden) kunnen de bezoekers hun kennis over voedingsmiddelenhygiëne uittesten.

Als bezoeker van onze stand zal u kunnen kennismaken met de medewerkers van het Voedselagentschap, die u naar het onderwerp van uw keuze zullen begeleiden en meer uitleg verschaffen. In het weekend zal ook het Meldpunt aanwezig zijn, waar u terecht kan met uw vragen en/of klachten omtrent veilig voedsel.

Tenslotte zullen de publicaties van het voedselagentschap er ter beschikking liggen. En een videofilmpje Veilig voedsel, ook u werkt eraan mee zal de uitleg van de FAVV-medewerkers vervolledigen&

Naast zijn aanwezigheid met een stand is het Agentschap ook bij andere activiteiten van de Foire betrokken. Zo staat de PCE Luxemburg in voor het veterinair toezicht gedurende de hele periode. Op zaterdag 24 juli nodigt het, na het forum met als thema la distribution dans tous les Etats de leden van zijn raadgevend en wetenschappelijk comité uit op de stand van het FAVV.

Op zondag 25 augustus neemt Gedelegeerd Bestuurder Piet Vanthemsche om 10 uur deel aan een ontmoeting met de Beroepsvereniging van de Dierenartsen rond het thema de betekenis van het dierenartsenberoep voor de consument . En op maandag 26 juli neemt Gilbert Houins, Directeur-generaal van het bestuur Controlebeleid, deel aan een colloquium met als thema : Normes de qualité, accélérateur ou frein à l intégration européenne? .

Info: www.foiredelibramont.com

URL: http://www.afsca.be