Politie Zeeland


O-7058-2004 GORDELCONTROLE IN ZUID-BEVELAND

Dinsdag werd in de ochtenduren gordelcontrole gehouden in Zuid-Beveland. De controles werden gehouden op de Oostmolenweg in Kloetinge, de Houtkade en de Kloetingeseweg in Goes, Langeweegje in Kwadendamme en de Stationsstraat en de Postweg in Kapelle.
In totaal werden 468 voertuigen gecontroleerd. Er werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
. 18x voor het niet dragen van de autogordel
. 7x voor het overschrijden van de maximum snelheid (auto's)
. 2x voor het overschrijden van de maximum snelheid (bromfietsen)


W-7059-2004 BRAND IN DOMBURG

Dinsdag om 11.00 uur brak brand uit in een winkelpand in 't Groentje in Domburg
doordat een hoeveelheid olie in een bakpan vlam vatte.
De bovenverdieping en enkele naastgelegen percelen werden ontruimd. Er was een hevige rookontwikkeling; de omgeving werd afgezet en het verkeer werd omgeleid. Enkele personeelsleden hadden rook ingeademd en werden per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Een van hen, een man waarvan verder geen gegevens bekend zijn, is ter observatie opgenomen, voor de anderen was het niet noodzakelijk om in het ziekenhuis te blijven. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse en bluste de brand. De bovenverdieping werd onbewoonbaar verklaard en afgesloten. Het hele pand liep grote schade op. Na ventilatie van het pand konden brandweer en politie omstreeks 14.30 vertrekken.

W-7060-2004 AANHANGWAGEN VERLIEST LADING
Op de A58 bij Oost-Souburg verloor een aanhangwagen, geladen met grind, dinsdag omstreeks 15.40 uur een gedeelte van de lading.
De bestuurster van de personenauto + aanhanger, een 42-jarige vrouw uit de gemeente Borsele reed over de A58 bij Oost-Souburg in de richting van Goes. Bij het oprijden van het viaduct over de Ritthemsestraat begon de aanhangwagen te slingeren, waarna zij de controle over haar stuur verloor. Hierdoor botste ze tegen de vangrail in de middenberm, daardoor brak de aanhangwagen los van de auto en verloor daarbij een gedeelte van de lading grind. De weg werd door Rijkswaterstaat weer schoongemaakt. De auto en de aanhanger raakten zwaar beschadigd.

Z-7061-2004 WINKELDIEFSTAL
Op de Grote Markt in Hulst werden dinsdag om 16.35 uur twee Amsterdamse meisjes van 13 en 15 jaar aangehouden wegens diefstal van twee paar slippers bij een winkel op de Grote Markt.
Zij werden doorverwezen naar HALT.