Gemeente Groningen


woensdag 14 juli:
Druk op sportpark Corpus den Hoorn neemt af

Voetbalvereniging Mamio verhuist binnenkort van sportpark Corpus den hoorn naar sportveld De Parrel. Met deze verhuizing neemt de druk op sportpark Corpus den Hoorn verder af. Eerder al stelde de Groninger gemeenteraad een miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van twee kunstgrasvelden op Corpus den Hoorn. De twee nieuwe kunstgrasvelden hebben tot gevolg dat de druk op de velden sterk afneemt. Nu voetbalvereniging Mamio te kennen heeft gegeven graag naar sportpark De Parrel te willen verhuizen worden de velden van Corpus den Hoorn minder intensief bespeeld. De gemeente Groningen stelt een bedrag van 25.000 euro beschikbaar voor de verhuizing van Mamio. Mamio speelt komend voetbalseizoen 2004/2005 al op de velden van De Parrel.

De druk op de velden van Corpus den Hoorn blijft ook na de aanleg van de kunstgrasvelden hoog. Naar verwachting zal die druk na de aanleg van de nieuwe wijk Ter Borch toenemen. Daarnaast verkeert het clubhuis van voetbalvereniging Mamio al jaren in zeer slechte staat. De vereniging is financieel niet in staat het clubhuis op te knappen. De komende verhuizing van Mamio naar De Parrel ontlast de velden op Corpus den Hoorn en lost het clubhuisprobleem op. Op sportpark De Parrel zal Mamio haar intrek nemen bij voetbalvereniging Macedonië. Beide verenigingen hebben al afspraken gemaakt over het gezamenlijke gebruik van de club- en kleedkameraccommodatie op De Parrel.

Voetbalvereniging Mamio Surinaams voor kleurrijk werd in juni 1971 opgericht. Op dit moment telt de club vijftig leden. Aanvankelijk richtte de club zich op Surinaamse en Antilliaanse jongens; tegenwoordig voetballen er bij Mamio acht verschillende nationaliteiten. Het eerste elftal speelt in de vierde klasse KNVB zaterdagamateurs. In het seizoen 2002/2003 werd Mamio uitgeroepen tot de sportiefste vereniging van de Noordelijke regio. Nu Mamio met ingang van het nieuwe voetbalseizoen op de velden van De Parrel voetbalt en een nieuw clubhuis heeft, wil de club starten met een eigen jeugdafdeling.