TIE Holding NV

TIE RONDT MET SUCCES EBXML MESSAGING PLUGTEST AF

TIE ebMS laat bedrijven nu nog makkelijker communiceren via Internet

woensdag, 14 juli, 2004

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding N.V. (TIE) maakt hierbij bekend dat zij met succes de ETSI Plugtest voor haar ebXML Messaging softwaretoepassing ebMS heeft afgerond. Dit levert het bewijs dat ebXML Messaging producten van leveranciers uit de VS, Europa en Azië daadwerkelijk in staat zijn met elkaar te communiceren. De test werd verricht onder verantwoordelijkheid van CEN/ISSS, ETSI and OASIS.

De ETSI Plugtest is als het ware het droog oefenen van hoe verschillende systemen bij bedrijven, overheden of andere organisaties via Internet met elkaar kunnen werken. De succesvolle afronding van de Plugtest is een belangrijke stap voorwaarts in de wereldwijde acceptatie van ebXML, dat recent de ISO 15000 status heeft verworven. Er is een groeiende vraag naar veilige en betrouwbare communicatie via Internet. Vele organisaties gebruiken nu AS2, dat de voorganger is van ebXML. Deze test helpt bedrijven zich ervan te overtuigen om de voor iedereen toegankelijke ebXML-standaard toe te passen in hun onderneming.

ETSI staat voor de European Telecommunications Standard Institute. ETSI telt ruim 700 leden in bijna 60 landen onder wie vooraanstaande industrieën, netwerkbeheerders, accountantskantoren, wetenschapscentra, etc. OASIS is de non-profit Organization for the Advancement of Structured Information Standards en speelt een belangrijke rol in de wereldwijde standaardisatie van ebXML; CEN is het Europese Comité voor Standaardisatie. De ISSS afdeling (International Society for the Systems Science) houdt zich bezig met eBusiness standaardisatie.

ebXML Messaging is de standaard voor het verzenden van eBusinessberichten via Internet. Het is bedoeld als neutrale drager van berichten tussen verschillende computersystemen en toepassingen. TIE ebMS zorgt ervoor dat berichten in welke computertaal dan ook kunnen worden gelezen in andere computers. Het voorziet in een veilige en betrouwbare berichtoverdracht, waardoor eBusiness over het Internet mogelijk wordt.

Bedrijven in vele sectoren zijn er klaar voor om zaken te doen via Internet en zoeken naar de juist software die dit gemakkelijk en tegen lage kosten kan realiseren. Het communiceren van zakelijke transacties via ebXML biedt een solide infrastructuur en is niet alleen ideaal geschikt voor eBusiness, maar ook voor financiële rapportages en communicatie met de overheid, zoals het aanleveren van omzet- en btw-gegevens aan de Belastingdienst.

Internet is inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbaar communicatiekanaal om bedrijfsgevoelige transacties over te laten lopen, stelt Dick Raman, CEO van TIE. De ebMS-toepassing is opgenomen in de B2B-integratiesoftwareproducten van TIE en biedt vandaag al vele aantrekkelijke mogelijkheden voor klanten. Voor TIE betekent dit een grote marktpotentie.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.