TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-07-2004

Televisie
GULLIT EN KIEFT IN CASABLANCA
Uitzending vanaf woensdag 14 juli
Nederland 2 - 22.03 uur

VOETBALDUO GULLIT EN KIEFT OP REIS NAAR CASABLANCA VOOR NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Deze zomer gaan bijzondere presentatieduo's van de Nationale Postcode Loterij de wereld rond op bezoek bij haar goede doelen. De kijker krijgt een kijkje in de keuken van het veldwerk van deze goede doelen en ziet wat er gebeurt met het geld van de deelnemers.

In de tweede aflevering van woensdag 14 juli heeft Postcode Loterij ambassadeur Ruud Gullit een ontmoeting met vriend van Novib Wim Kieft in Casablanca. De beide oud-Europees voetbalkampioenen nemen de kijker mee naar de straatkinderen van Casablanca. Deze stad van Humphrey Bogart en Ingrid Bergman heeft ruim zes miljoen inwoners en is de grootste en economisch belangrijkste stad van Marokko. De armoede is groot. Novib helpt de straatkinderen en -jongeren om terug te keren naar hun families, naar school te gaan of om werk te vinden. Gullit en Kieft laten door hun ogen zien hoe het gaat met een aantal kinderen, spelen uiteraard een potje voetbal met ze aan het strand en praten met elkaar over het belang van het werk van hun ambassadeurschap.

De komen uitzendingen gaan de volgende BN'ers op stap: Woensdag 21 juli Tensen en Koblenko in Odessa Woensdag 28 juli Gaston en Leontien Borsato in Kenia Woensdag 04 augustus Tensen en Raymann in Hanoi