MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

MOJO: 5 days off

5 DAYS OFF 14 t/m 18 juli Melkweg & Paradiso Amsterdam www.5daysoff.nl
in dit persbericht: - passe-partouts uitverkocht! - programma uitgelicht:


- Felix da Housecat (DAY 1 Melkweg) -


- live: Osunlade & band (Luv Dancin DAY 4 Paradiso) -


- jungle meets hiphop on DAY 4 Melkweg -

passe-partouts uitverkocht voor eerste keer in vier edities 5 Days Off

Alle passe-partouts voor 5 Days Off 2004 zijn verkocht! Voor deze vierde editie van 5 Days Off waren passe-partouts voor het eerst exclusief te reserveren via de website www.5daysoff.nl en in de week voor het festival zijn ze uitverkocht. Dagkaarten zijn nog wel verkrijgbaar!!

Het festival heeft dit jaar een groeispurt doorgemaakt, want naast de vijf avonden in de Melkweg vindt het festival dit jaar gedurende maar liefst drie avonden (vrijdag, zaterdag, zondag) ook plaats in Paradiso. Hiermee begint het festival in omvang en allure steeds meer gelijkenis te vertonen met grote broer 10 Days Off (16 t/m 26 juli in Gent, België).

Passe-partouts geven toegang tot alle festivalprogrammas in Paradiso en Melkweg en alle onderdelen van 10 Days Off in Gent (zie www.10daysoff.be). De passen kunnen in de festivalweek worden afgehaald bij de kassa van de Melkweg (pasfoto & legitimatie verplicht!). Meer info hierover is te vinden op www.5daysoff.nl. Op deze site is naast het laatste nieuws ook alle info te vinden over het festival, optredende artiesten en bereikbaarheid.

Vanaf dinsdag is hier ook het volledige tijdschema van 5 Days Off te vinden!

PROGRAMMA UITGELICHT

Felix da Housecat Day 1: 14 juli Melkweg The Max

Aphrohead, Sharkimax, Wonderboy, Elektrikboy, Thee Madkatt Courtship, 2 Black Ninjas en Felix da Housecat hebben één ding gemeen: in werkelijkheid heten ze Felix Stallings Jr. De uit Chicago afkomstige dj is een guru van de house muziek en richt zich de laatste jaren met succes op disco-electro. Op zijn nieuwe album Devin Dazzle and the Neon Fever (2004, Emeror Norton) zet Felix een elektrisch punk/funk geluid neer met veel aandacht voor de songs. De eerste single van het album, Rocket Ride met vocalen van de meidengroep The Neon Fever, staat op het punt van doorbreken...

live: Osunlade & band (Luv Dancin) Day 3: 16 juli Paradiso Kleine Zaal

Het podium van de Kleine Zaal van Paradiso vormt op de derde dag van 5 Days Off het decor voor een unieke gebeurtenis: voor het eerst ooit zal Osunlade een live-set neerzetten, bijgestaan door een volledige band. Osunlade werd als DJ / producer / songwriter bekend en geliefd om zijn mix van diepe (Chicago) house met Afrikaanse beats en Braziliaanse Bossa. Naar verluidt kreeg hij genoeg van het plaatjes draaien en men vreesde voor het einde van de muzikale carrière van het talent. Maar in plaats daarvan komt Osunlade nu ijzersterk terug met een liveband en diepe, funky grooves.

jungle meets hiphop met o.a. Roni Size en LifeSavas Day 4: 17 juli Melkweg Max & Oude Zaal

Hiphop en jungle strijden om het hoogste woord op deze vierde dag off in de Melkewg. LifeSavas is de eerste act op het Quannum label van DJ Shadow die geen deel uitmaakt van de Soulsides crew. Hun hiphop is soulful en rauw tegelijk, samengebracht in een energieke live-performance. Aan de jungle-kant treedt niemand minder dan Mr. Roni Size himself ten strijde, bijgestaan door de ever-charming MC Tali. Versterkt door een schare DJ's waaronder Melkweg-residents Chaos & L-Dopa, loodsen ze je swingend de nacht door!