Gemeente Hoorn


Mega Summer Games

Vier weken Mega Summer Games voor Hoornse jeugd

Persbericht d.d.: 22 juli 2004

Ook deze zomer organiseert Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn vier weken lang de Mega Summer Games. Voor het zevende achtereenvolgende jaar kunnen kinderen en jongeren tijdens de zomervakantie deelnemen aan allerlei sportieve en culturele activiteiten. De Summer Games 2004 starten op woensdag 14 juli en duren t/m vrijdag 6 augustus. In de afgelopen jaren zijn de Mega Summer Games uitgegroeid tot een begrip.

HET PROGRAMMA
De Mega Summer Games bestaan uit een middag- en avondprogramma. Het middagprogramma is bestemd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Speciaal voor dit programma is er een team samengesteld van Stichting Netwerk en Sportopbouwwerk gemeente Hoorn. Dit team verzorgt activiteiten als tekenen, schminken, basketbal, trampoline springen, boardingvoetbal, scoobiedoo-touwtjes knopen, knutselen, kleien en sieraden maken. Voor jongeren vanaf 12 tot en met 22 jaar is er een avondprogramma. Activiteiten voor deze doelgroep zijn onder andere breakdance, BMX, kung fu, basketbal, sieraden maken, henna tatoos maken en kanovaren. Muziek wordt op maandag, dinsdag en vrijdag verzorgd door een live DJ. Kinderen en jongeren kunnen gratis deelnemen aan de pleinactiviteiten.

DE WIJKEN
Pleinactiviteiten: van maandag t/m vrijdag, van 13.00 tot 17.00 uur is er een middagprogramma voor kinderen van 6-12 jaar. Voor jongeren van 12-22 jaar is er, behalve op woensdagavond, een avondprogramma van 18.30 tot 21.30 uur.

Elke dag in een andere wijk;
Maandag: speelplein De Opgang (Risdam-Noord) Dinsdag: speelplein De Kers (Kersenboogerd) Woensdag: wijkpark Bangaerde (Zwaag)
Donderdag: speelplein Steenbokstraat (Grote Waal) Vrijdag: speelplein De Bres en De Kers (Kersenboogerd)* N.B. vrijdag 30 juli 's avonds geen pleinactiviteiten vanwege het 'Challenge of the Profs'-toernooi op de Roode Steen in de binnenstad; vrijdag 6 augustus helemaal geen pleinactiviteiten vanwege de trip naar SixFlags en het onderwaterdiscobowlen.


*Op de vrijdag is het middagprogramma zowel bij De Bres als bij De Kers, het avondprogramma van de vrijdag is alleen bij De Kers.

EXTERNE ACTIVITEITEN
Tijdens de Mega Summer Games kan de jeugd naast de activiteiten op de speelpleinen tegen een kleine vergoeding ook deelnemen aan activiteiten bij sportaanbieders. Voor de laatste anderhalve week staan de volgende activiteiten op het programma.
* Eskimoteren (ondersteboven met een kano) in zwembad De Waterhoorn aan de Holenweg: donderdag 29 juli en donderdag 5 augustus van 16.00-17.00 uur, prijs EUR 3,55 t/m 12 jaar en EUR 4,20 vanaf 13 jaar (=toegangskaartje zwembad; dit kaartje is de hele dag geldig).

* Surfen bij Rent-a-surf in Schellinkhout: donderdag 29 juli, dinsdag 3 en donderdag 5 augustus van 15.00-17.00 uur, prijs EUR 5,-. Minimale leeftijd 12 jaar.

* Duiken in zwembad De Waterhoorn aan de Holenweg: vrijdag 30 juli van 16.00-17.00 uur. Medische verklaring (af te halen in het stadhuis, bij Duikcentrum Atlantic of te downloaden op www.megasummergames.nl) inleveren bij activiteit. Prijs: toegangskaartje zwembad (zie eskimoteren), minimale leeftijd 12 jaar.

* Aquarobics in zwembad De Waterhoorn aan de Holenweg: maandag 2 augustus van 16.00-16.30 uur. Prijs: toegangskaartje zwembad (zie eskimoteren).

* Viswedstrijden Grote Waal, bij de Kanovereniging Flevo, dinsdag 3 augustus Risdammerhoutpark (Brug Pastiljon) en donderdag 5 augustus bij de gracht Messing/Groef (Kersenboogerd). Beide dagen van 15.00-16.30 uur, prijs EUR 2,-.
* Waterpolo in zwembad De Waterhoorn aan de Holenweg: dinsdag 3 augustus van 16.00-17.00 uur. Prijs toegangskaartje zwembad (zie eskimoteren).

* Zeilen bij Watersportvereniging Hoorn: woensdag 4 augustus van 13.00-15.00 uur. Melden bij de verenigingshaven `gebouw de Loods,' Julianapark. Zwemdiploma B verplicht. Van 9-15 jaar, maximale lengte 1.60 meter. Prijs: EUR 5,-.
* Waterfun (diverse spelletjes) in zwembad De Waterhoorn aan de Holenweg: woensdag 4 augustus van 16.00-16.30 uur, prijs toegangskaartje zwembad (zie eskimoteren).
* Challenge of the Profs (boardingvoetbaltoernooi) op de Roode Steen: vrijdag 30 juli vanaf 18.00 uur. Minimale leeftijd 16 jaar, inschrijven alléén mogelijk op de speelpleinen tijdens de Mega Summer Games.

DAGTRIPS
Verder staan er nog onderwaterdiscobowlen en een drietal dagtrips op het programma.

* Onderwaterdiscobowlen bij Party Palace Hoorn: vrijdag 30 juli van 16.00-17.00 uur (8-12 jaar) én vrijdag 6 augustus van 20.00-21.00 uur (13-23 jaar), prijs EUR 4,- inclusief consumptie.
* Mountainbiketrip naar Schoorl: dinsdag 3 augustus van 18.00-22.00 uur, prijs EUR 5,- (= inclusief busvervoer en materiaalhuur). Leeftijd van 10-16 jaar. Melden om 18.00 uur bij het Sportopbouwwerk (HRTC-terrein) aan de Holenweg.
* Klimmen in Klimhal Amsterdam: donderdag 5 augustus van 18.00-22.00 uur (12 jaar en ouder), prijs EUR 6,50 (= inclusief busvervoer en materiaalhuur). Melden om 17.15 uur bij het Sportopbouwwerk (HRTC-terrein) aan de Holenweg.

* SixFlags Holland in Biddinghuizen: vrijdag 6 augustus, prijs EUR 15,- (= inclusief busvervoer en entree park), dit moet vóór vrijdag 30 juli betaald worden bij het Sportopbouwwerk (HRTC-terrein) aan de Holenweg. Je ontvangt dan een betalingsbewijs waarmee je op 6 augustus in de bus kunt stappen. Minimale leeftijd 12 jaar. Melden op 6 augustus om 9.15 uur bij het Sportopbouwwerk aan de Holenweg.

HET TEAM
De Mega Summer Games worden voorbereid door het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn. Het motto van dit project luidt: vóór en dóór jongeren. De meeste activiteiten worden bedacht door jongeren zelf, in samenwerking met het Sportopbouwwerk. Op deze manier creëren ze hun eigen vakantiebaantje. Zo zijn er onder andere bij het voetbal scheidsrechters nodig, instructeurs voor kanovaren, begeleiders bij het klimkussen, streetdance instructeurs

MEER INFORMATIE
De inschrijving van alle activiteiten in inmiddels geopend. Voor informatie: Sportopbouwwerk, 0229 259450, website: www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Bij het openen van "Mega Summer Games" kan alle informatie over de activiteiten, tijden en kosten opgevraagd worden.

---