Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------
Jordan Malone wint achtste etappe in Ommen

De Amerikaan Jordan Malone heeft dinsdagavond in Ommen zijn tweede wedstrijd in Nederland gewonnen. De 20-jarige Mogemarijder, viervoudig wereldkampioen, was de snelste in de massasprint. Arjan Smit uit Nijeveen kwam als tweede over de streep, Malones land- en teamgenoot Josh Wood als derde.

"Dit is een moeilijk parcours om weg te komen," vond Smit, die zich in de laatste ronde omringd zag door Mogemarijders. Hij was een van de rijders die een paar keer probeerde een aanval te plaatsen, maar geen van de pogingen leidde tot een kopgroep die kon wegblijven. Met een minuut of tien te gaan ontsnapte een groepje van niet-sprinters: Cédric Michaud, Bob de Vries en de Belgen Glenn Focke en Frank Fiers. Zij werden teruggereden onder leiding van de Mogemaploeg. Vervolgens probeerde de Belg Stijn Nauwinck het alleen, maar ook hij zag het peloton terugkomen met Smit op kop. Met drie ronden te gaan ging Henry Koers alleen op avontuur. Ooit won hij zo een wedstrijd, maar dit keer lukte dat niet. Actief voorin waren onder anderen ook Wim Bos, Gerjan Last, Michael Byrne en de Belgen Sander Armée en Luc Bartholomeeussen. Verder was een ploeg Zweedse rijders van start gegaan. Zij finishten in het peloton; de beste van hen was Joël Eriksson op de negende plaats. Ingmar Berga uit Hoogeveen behoudt na deze achtste etappe de leiding in het Univé World on Wheelsklassement met 138 punten, voor Arjan Smit (120,2) en Dimitri Deboel uit het Belgische Melle (107).

Dames
Hilde Goovaerts uit Zemst (België) werd winnares bij de vrouwen. Ze won de sprint van een grote groep vóór Elma de Vries uit Haule en Britta Vantournhout uit Oostende (België). Goovaerts gaat ook aan de leiding in het klassement om de Huis & Hypotheekcompetitie. In de dames-2-categorie won Anniek ter Haar uit Dedemsvaart voor haar zus Sigrid. Baukje Bonnema werd derde en voert het klassement aan.

B-rijders
Karlo Timmerman uit Staphorst won zijn derde wedstrijd bij de B-rijders. Verrassende tweede was junior Gary Hekman uit Gramsbergen, die in de selectie zit voor het EK jeugd in Pamplona, Spanje (23 t/m 29 juli). Derde werd Ronald Mulder uit Zwolle, vierde een andere junior uit de jeugdselectie: Gerwin Smit uit Staphorst. Het viertal was ontsnapt uit het peloton.

C-rijders
Wim Kwakkel uit Utrecht zegevierde bij de C-rijders. Gerard Pas eindigde als tweede, Pieter Lassche uit Rouveen als derde. Christian Gert Hoen uit Wolvega leidt het klassement om de Appie Zomerbokaal.

Karin Verhoef, SBN

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl


----------
Over de Univé competities

Univé Verzekeringen, hoofdsponsor van de Skatebond Nederland (SBN), heeft haar naam verbonden aan twee grote nationale skeelercompetities: de Univé Topcompetitie, bestaande uit vijf grote marathons op de weg en de Univé World on Wheels (WOW), bestaande uit zestien 'rondjes om de kerk'. Het 'rondje om de kerk', afgekeken van het wielercriterium, is de traditionele vorm waarin in Nederland skeelerwedstrijden worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden al ruim vijftien jaar met groot succes georganiseerd vooral in Oost- en Noord-Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Purmerend en Westkapelle. Univé zorgt samen met de Skatebond Nederland voor animatie van het publiek rondom de WOW-wedstrijden. Ook wordt voorlichting gegeven over de skeelersport.


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl