Politie Friesland

Politieberichten van 13/7 (13.00 uur) t/m 14/7 (07.00 uur)

Fryslân 14-07-2004 - Voor meertder informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en `15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Leeuwarden: inbraak boot
Dinsdag omstreeks 06.45 uur stond een 36-jarige inwoner van Arum oog in oog met een inbreker in zijn boot. Deze lag afgemeerd in de Prinsentuin. De inbreker was binnen gekomen via een dakraam op de kajuit. Hij kon ontvluchten. Weggenomen werd een portemonnee. Signalement van de dader: blanke man, ongever 30 jaar oud, donkerblond kort haar. Hij droeg een blauwe sweatshirt en een witte Adidasbroek met drukknopen langs de broekspijp. Hij is weggefietst.

Leeuwarden: diefstal bromfiets
In de nacht van maandag op dinsdag is een bromfiets gestolen vanaf het Zaailand. Betreft een Aprilla sr50 kleur mat zwart met zilvergrijs en voorzien van et verzekeringsplaatje ZQH-173. Aangifte werd gedaan door een 18-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Accamastraat. Men kwam binnen via het openbreken van een raam van de badkamer aan de achterzijde van de woning. Een tweetal gsms zijn weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 30-jarige inwoner van Leeuwarden.

Oosterwolde: brandstichting
Dinsdag omstreeks 14.14 uur stond een boerderij aan de Duisterweg in lichte laaie. Toen de politie en brandweer ter plaatse kwam, brandde het als een fakkel. Bij een raam wat eerder provisorisch was afgedicht, was de afdichting geheel verdwenen. Mogelijk dus brandstichting. De brand woedde op de hooizolder aan de achterzijde van de boerderij. Eigenaar is een 65-jarige inwoner van Oosterwolde. Boerderij bijna geheel platgebrand. Alleen voorste gedeelte staat er nog.

Sneek: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 15.50 uur werd in de Kerksteeg een 38-jarige inwoner van Sneek door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. In eerste instantie was hij een warenhuis aan het Schapenmarktplein uitgelopen en achtervolgd door twee medewerkers van de zaak. Hij had toen twee tassen bij zich. De tassen waren veilig gesteld door de medewerkers en de man is er alleen vandoor gegaan. Naar aanleiding van het signalement kon hij worden aangehouden. Hij had een vlinderdas en een vest weggenomen.

Heerenveen: inbraak kerk
In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een kerk aan de President Kennedylaan. Men kwam binnen door een bovenlicht open te breken aan de zuidzijde van de kerk. In de keuken werden een tweetal kasten opgebroken en in de kerkenraadkamer werden twee kasten met grof geweld opengebroken. Tevens is een binnendeur behoorlijk vernield. Er werd niets ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoonster van Oudehaske.

Franeker: lokaalvredebreuk
Dinsdag omstreeks 16.35 uur werd een 24-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden voor lokaalvredebreuk. Hij was in een zaak aan de Voorstraat. En wilde het pand niet verlaten. Hij had iets gekocht en wilde zijn geld weer terug en dat kon niet. Nadat de man twee keer gesommeerd was door de eigenaar, een 50-jarige inwoner van Franeker, werd hij aangehouden.

Heerenveen: zakkenrollerij
Dinsdag tussen 16.30 uur en 16.45 uur werd een beurs weggenomen uit een tas bij een winkel aan de Sieversstraat. In de beurs zat wat kleingeld en een pasje. Aangifte werd gedaan door een 41 jarige inwoonster van Heerenveen.

Leeuwarden: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag omstreeks 17.30 uur werd in een winkel aan de Nieuwestad een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een T-shirt en een ketting weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Drachten: snelle scooter
Dinsdag omstreeks 16.00 uur werd op de Noorderdwarsvaart een 21-jarige bromfietser uit Drachstercompagnie gecontroleerd. Na onderzoek bleek de scooter een vermogen te hebben van 2 kW.

Oosterwolde: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag omstreeks 19.15 uur werd in een supermarkt aan het Stipeplein een 21-jarige inwoonster van Oosterwolde aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een pak koeken, shampoo en een fles drank weggenomen.

Drachten: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 19.50 uur werd op het van Knobbeldorfsplein een 43-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 610 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs
Dinsdag omstreeks 19.50 uur werd op de Groningerstraatweg een 47-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had geen rijbewijs. Naast hem zat een 27-jarige inwoner van Leeuwarden. Even later zag de politie op de Mariniersespel dezelfde auto rijden, maar nu zat de 27-jarige achter het stuur. Hem gecontroleerd en hij bleek ook geen rijbewijs te hebben.

Drachten: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 21.10 uur werd op de Gauke Boelensstraat een 47-jarige automobilist uit Houtigehage gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 525 ug/l. Via Kort-Om afgehandeld.

Leeuwarden: snelheidscontrole
Dinsdag tussen 19.30 uur en 21.30 uur werd op de Groningerstraatweg een snelheidscontrole gehouden. Drie automobilisten kregen een bon. Hoogst gemeten snelheid was 157 km per uur. Deze bestuurder, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden moest tevens zijn rijbewijs inleveren.

Midsland: dealen pillen
Woensdag omstreeks 01.00 uur werden een 18-jarige inwoner van Oldenzaal en een 21-jarige inwoner van Rhenen aangehouden door een 24-jarige inwoner van Meppel. De 18-jarige en de 21-jarige waren aan het dealen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Augustinusga: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.35 uur werd op It Oast een 60-jarige automobilist uit Augustinusga gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 480 u/gl. Afgehandeld via Kort-Om.

Kollumerzwaag: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.50 uur werd op de Foarwei een 21-jarige automobiliste uit Kollumerzwaag gecontroleerd. Zij had gedronken en op het bureau blies hij 285 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Kort-Om.

Heerenven: inbraak winkel
Woensdag omstreeks 01.10 uur ging het alarm af bij een winkel aan de Dracht. De voordeur was opengebroken en vanaf de toonbank was een plastic vitrine weggenomen met daarin een dertigtal Nike-zonnebrillen. Aangifte werd gedaan door een 48-jarige inwoner van Sintjohannesga.

Dokkum: caravan in brand
Dinsdag omstreeks 02.30 uur werd melding gemaakt dat een geparkeerd staande caravan op de Stern in brand zou staan. Brandweer heeft geblust en van de caravan is niets meer over. Aangifte werd gedaan door een 43-jarige inwoonster van Dokkum