Politie Flevoland

Getuigenoproep ongeval met baby

Almere 14-07-2004 - De politie is op zoek naar de brommerrijder die betrokken is geweest bij een ongeval. Bij dit ongeval liep een 8-maanden oude baby verwondingen op.

Ongeval

Dinsdagmiddag 20 april iets na 17:00 uur werd een 34-jarige Almeerse fietsster op de kruising Vlierbessenstraat / Cranberrylaan geraakt door een bromfietser. Ze wilde vanaf de Cranberrylaan rechtsaf de Vlierbessenstraat inrijden. Direct na de bocht stond een auto geparkeerd. De vrouw reed er met een boog omheen. Op dat moment haalde een bromfietser haar in en reed tussen de geparkeerde auto en haar door. Bij deze actie schampte de bromfietser de vrouw. Hierdoor kwam ze ten val. Haar 8-maanden oude baby die voorop de fiets zat viel met het hoofdje tegen de geparkeerde auto. In het Flevoziekenhuis werden kneuzingen aan het hoofdje geconstateerd. De moeder liep een pijnlijke knie op. Inmiddels gaat het weer goed met moeder en kind.

Uitgeleend

Verschillende getuigen verklaarden dat ze de opvallende brommer (een zwarte Yamaha Aerox met terugloop uitlaat) herkend hadden. De brommer zou van een 17-jarige Almeerder zijn. Deze Almeerder verklaarde dat hij die bewuste middag zijn bromfiets had uitgeleend aan een jongen. Ze hadden elkaar ontmoet op een trapveldje achter de tennisbaan Joymere aan de kant van de busbaan. De jongen had gevraagd of hij even zijn scooter mocht lenen. In ruil daarvoor mocht de 17-jarige Almeerder zolang zijn camera lenen. Het gaat om een blanke jongen tussen de 17 en de 20 jaar met donker, halflang haar.

Getuigenoproep

De politie vraagt getuigen van het ongeval of mensen die iets meer weten over de jongen die de brommer geleend heeft, zich te melden bij de recherche van de politie Almere Stad-Oost. Dit kan door zich te melden bij het hoofdbureau aan de Baljuwstraat of te bellen naar: 0900 8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven, bel dan het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.