Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 14-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Zeven verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdagochtend 13 juli heeft de politie een 14-jarige Amersfoorter aangehouden die mede verdacht wordt van openlijke geweldpleging. Al eerder in juli zijn zes andere Amersfoortse jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar aangehouden vanwege dezelfde zaak: de mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot en zijn 14-jarige broer.

Op vrijdagavond 11 juni jongstleden werd de 15-jarige scholier na een schoolfeest aan de Parelhoenstraat in Amersfoort in elkaar geslagen door een groep van ongeveer 7 jongeren. De politie kreeg op die 11e juni rond 23.45 een melding dat er voor de school een vechtpartij zou zijn. Het slachtoffer was geslagen en geschopt tegen zijn gehele lichaam. Zijn 14-jarige broer schoot hem te hulp en ook hij kreeg een aantal klappen en schoppen. Beiden hebben blauwe plekken en kneuzingen opgelopen en zijn behandeld in het ziekenhuis.

De dag ervoor had een van de slachtoffers al onenigheid gehad in dezelfde school met een aantal jongens die van een andere school afkomstig waren. Na wat opmerkingen heen en weer kreeg de jongen klappen en trappen. Door tussenkomst van een medewerker van de school werd een einde gemaakt aan de ruzie. De verdachten besloten de jongen diezelfde middag na school op te wachten. Maar toen bleek het slachtoffer reeds naar huis te zijn gegaan. De volgende dag na het schoolfeest probeerden ze het opnieuw. Hierbij riepen zij de hulp in van meerdere bekenden.

Doordat de politie alle medewerking kreeg van de school van het slachtoffer en de school waar de verdachten op zitten, konden de verdachten worden aangehouden. De verdachten zijn inmiddels verhoord en voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Alcoholcontrole

LEUSDEN De politie heeft op dinsdagavond 13 juli en de daaropvolgende nacht een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 23.30 uur tot 02.00 uur plaats op de Randweg. In totaal 104 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Daarvan bliezen 103 bestuurders een P (Pass), hetgeen betekent dat zij niet (teveel) had gedronken. Eén bestuurder, een 41-jarige man uit Achterveld, blies een F (Fail). Hij had dus beduidend teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kater beschoten

AMERSFOORT Op dinsdag 13 juli deed een man aangifte dat zijn kater op maandag 12 juli was beschoten.

Op maandag rond 21.00 uur liet een 42-jarige bewoner van de Lombokstraat zijn kater naar buiten. Toen hij hem rond 22.00 uur naar binnen wilden laten, zag hij dat het beestje onder een struik in de tuin bleef zitten. Hij liep naar hem toe en pakte hem op. Hij zag dat de kat onder het bloed zat en is direct met hem naar een dierenarts gegaan. Die constateerde dat de kater een kogeltje in zijn borst had. Het beestje moest voor behandeling bij de dierenarts blijven.

Getuigen van deze laffe dierenmishandeling op maandag tussen 21.00 uur en 22.00 uur op of in de omgeving van de Lombokstraat worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.