Politie Groningen

Persberichten woensdag 14 juli 2004

Provincie Groningen 14-07-2004 -

Winschoten: vals kenteken
In de S.W. Schortinghuisstraat in Winschoten heeft de politie dinsdagmorgen een personenauto in beslag genomen. De wagen stond geparkeerd en bij controle door de parkeerpolitie bleek deze voorzien te zijn van een vals kenteken. Uit onderzoek naar de gegevens van het chassisnummer bleek de wagen afkomstig te zijn uit Duitsland. De politie liet de auto door een berger naar het bureau slepen. Enige tijd later meldde de eigenaar van de wagen, een 48-jarige inwoner van Drieborg, zich bij de politie. Hij erkende de wagen te hebben voorzien van een vals kenteken, nadat hij die in Duitsland bij een sloper had gekocht. De auto bleek niet officieel te zijn ingevoerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het aanbrengen van een vals kenteken. Het onderzoek naar de onrechtmatige invoer van de auto is door de politie overgedragen aan de Douane en de Belastingsdienst. De wagen wordt na het onderzoek afgevoerd naar de sloop.

Snelheidscontroles: dinsdag
Vlagtwedde: Weenderstraat
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 220 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld. Sellingen: Ter Apelerstraat
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 340 voertuigen, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld. Zevenhuizen: Oudestreek
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 257 voertuigen, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 108 km.
Warffum: Juffer Marthastraat (N361)
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 336 voertuigen, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 96 km.

Delfzijl: bewoonster bekeurd; geluidsinstallatie in beslag genomen De politie heeft dinsdagavond geluidsapparatuur van de bewoonster van een woning aan de Uilenhoek in Delfzijl in beslag genomen. De vrouw (40) veroorzaakte gedurende langere tijd hinderlijke geluidsoverlast voor haar woonomgeving. De politie kreeg meerdere klachten en agenten constateerden vanaf de straat dat er vanuit de woning van de vrouw harde muziek ten gehore werd gebracht. Omdat de vrouw al eerder geluidsoverlast had veroorzaakt en haar inbeslagname van de apparatuur in het vooruitzicht was gesteld bij herhaling nam de politie haar radio en Cd-speler mee. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

Delfzijl/Appingedam: controle autogordels
De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in de gemeenten Delfzijl en Appingedam gecontroleerd op het dragen van autogordels. In Delfzijl controleerden agenten 250 autos. Vier mensen kregen een bekeuring van 45 euro voor het niet dragen van de gordel. In Appingedam werden 50 autos gecontroleerd. Vijf mensen droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring.

Tolbert: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Op de autosnelweg A7 bij Tolbert heeft de politie dinsdagmiddag het rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Heerenveen ingevorderd. De man reed in de richting van Drachten en bij een lasercontrole werd zijn snelheid vastgesteld op 179 km per uur, terwijl 120 is toegestaan. De Fries werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertreding. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.