Gemeente Zwolle

Ontwikkelingssamenwerking: gemeente zet verdubbelaar in

Het college van B&W heeft besloten diverse organisaties een financiele bijdrage te verlenen als aanvulling op door hen ingezamelde gelden ten behoeve van projecten in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt op grond van de zogenoemde verdubbelingsregeling ontwikkelingssamenwerking.

Projecten
Zes organisaties hebben een beroep op de verdubbelingsregeling gedaan:

Happietaria Winter Wonder Rock: heeft zelf ¤ 5.517,-- ingezameld. De gemeente legt hier nog eens ¤ 1.815,-- bij. Dit geld komt ten goede aan Dorkas, Tear Fund, Worls Vision of ZOA vluchtelingenzorg. De Emmauskerk in Berkum: heeft door middel van een oliebollenactie ¤ 400,20 ingezameld voor hun landbouwproject op de Molukken. De gemeente doet hier nog eens ¤ 400,-- bij.
De Stichting Ro-Charis heeft ¤ 3.487,-- bijeengebracht voor een CV ketel voor een kindertehuis in Sebis (Roemenië). De gemeente vult dit bedrag aan met ¤ 680,--.
De Commissie Oost Europa Zwolle heeft een bijdrage van ¤ 1.918,-- geleverd aan de renovatie van een voormalig schoolgebouw in Roemenië. De gemeente vult dit met een bedrag van ¤ 572,-- aan. De Stichting kinderhulp Beregzász heeft via de organisatie van een paasmarkt ¤ 2.236,56 ingezameld voor de financiering van een vakantie voor kinderen uit Beregszász (Oekraïne). De gemeente legt hier ¤ 680,-- bij.
De nationale collecte van ZOA-Vluchtelingenzorg bracht in Zwolle ¤ 19.337,81 op. De gemeente legt hier ¤ 1.815,-- bij.

Verdubbelingsregeling
De verdubbelingsregeling geldt voor inzamelingsacties onder en door Zwolse burgers ten behoeve van projecten in ontwikkelingslanden. De regeling voorziet in een gemeentelijke bijdrage voor projecten in ontwikkelingslanden die daar de leefomstandigheden beogen te verbeteren en voor projecten die trachten de bevolking bewust te maken van de problemen in ontwikkelingslanden.
Inzamelingsacties ten behoeve van de "klassieke" ontwikkelingslanden komen in aanmerking voor een verdubbeling van maximaal ¤ 1.815,12. Voor inzamelingsacties in de Europese landen (m.u.v E.U.-landen) geldt dat het ingezamelde bedrag wordt verdubbeld met 30% van het ingezamelde bedrag, met een maximum van ¤ 680,67.


---