Gemeente Zwolle

Zwolle sluit aan bij digitaal bedrijvenloket

De gemeente Zwolle neemt deel aan het digitale bedrijvenloket. Dit project is op initiatief van het ministerie van Economische Zaken verder vormgegeven door de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Door de bijdrage van de gemeente Zwolle wordt het loket vollediger in de dienstverlening aan de ondernemer.

Ondernemers hebben veelvuldig te maken met een labyrint van wetten en regels.
Informatie is vaak versnipperd en meestal is onduidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Het gevolg is dat ondernemers soms nodeloos worden doorverwezen. Zij krijgen daardoor het gevoel van het kastje naar de muur te worden gestuurd.

Gerichte dienstverlening
Het doel van het digitale bedrijvenloket is de komende jaren het aantal telefonische verzoeken om informatie terug te brengen en de rijen voor de fysieke loketten korter te maken. Kortom, een gerichte dienstverlening aan de ondernemer.

Werkgroep
Voor de gemeentelijke inhoud is een landelijke werkgroep ingesteld. Half september komt de basisinformatie beschikbaar, zodat het loket snel actief kan worden. De bijdrage voor de gemeente Zwolle aan dit landelijke project bedraagt ¤ 9.000,--.


---