Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Contractwaarde 16 miljoen euro

Atos Origin en Sanoma Uitgevers B.V. sluiten overeenkomst voor outsourcing van Beheer Automatisering

AMSTERDAM, 142 juli 2004 - IT-dienstverlener Atos Origin en Sanoma Uitgevers B.V., sluiten hebben op 12 juli 2004 een overeenkomst voor outsourcing getekend . Het contract betreft van het beheer en de ontwikkeling van het Infrastructure Technology Center (IT-platform) van de tijdschriftuitgeverij in Hoofddorp. Het contract geldt voor een periode van vijf jaar. en vertegenwoordigt een waarde van 16 miljoen euro. Beide partijen zetten met deze overeenkomst in op hogere kwaliteit, en op flexibiliteit en op continuïteit. van de nationale en internationale dienstverlening. Ook kostenreductie en de mogelijkheid sneller in te spelen op toekomstige ontwikkelingen zijn van belang in de nieuwe constructie.

Atos Origin neemt de gehele afdeling 'Infrastructure Technology Center' over. In deze overname zijn opgenomen; 2500 desktops, 150 servers, LAN, Datacenter, Telecom en projectactiviteiten. Er stappen 27 medewerkers over naar Atos Origin. Met die overstap haalt Atos Origin specifieke mediakennis binnen de organisatie. Atos Origin zal de IT-infrastructuur o.a. beheren met behulp van de bekende Atos Origin Oplossingen zoals Next Generation Desktop, Next Generation Application Management, Helpdesk, Twin Datacenter setup en Utility Based Computing.

Ton Bertram, manager Sales & Client Management Peter 't Jong, COO van Atos Origin: "Sanoma Uitgevers B.V. is een gewaardeerd dynamisch bedrijf in een branche die de laatste jaren sterk in beweging is. Door de overeenkomst zullen wij onze kennis en ervaring op het gebied van IT aanwenden om de technologische infrastructuur in het bedrijf te beheren en verder te ontwikkelenprofessionaliseren. Daarnaast versterkt Atos Origin haar activiteiten in de Nederlandse mediasector met deze outsourcingovereenkomst."

Joop van BeekJessica Haagmans aagHaagmans, COO Hoofd ICT van Sanoma Uitgevers B.V.: "Atos Origin heeft de afgelopen jaren bewezen een gedreven en professionele partner te zijn. Dienstverlening staat bij Sanoma Uitgevers hoog in het vaandel en door deze uitbesteding verwachten wij op dat punt sterk te kunnen verbeteren. Ook verwachten wij een significante kostenreductie."

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 47.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée

Over Sanoma Uitgevers B.V.
Met meer dan 60 publiekstijdschriften en de aan die sterke merken aaraan gekoppelde extensions, sites en evenementen is Sanoma Uitgevers in Hoofddorp de grootste multimediale uitgever van infotainment in Nederland. De omzet in 2003 bedroeg 482.2 miljoen Euro en het operationeel resultaat 105.1 miljoen Euro. Er werken 1300 mensen op de verschillende redacties en ondersteunende afdelingen.

Sanoma Uitgevers is sinds 2001 een onderdeel van Sanoma Magazines, de tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern Sanoma WSOY. De divisie staat nummer 5 op de lijst van Europa's grootste tijdschriftenuitgeverijen.

Voor meer informatie kunt u de website van Sanoma raadplegen: www.sanoma-uitgevers.nl.com


- EINDE PERSBERICHT -