Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 14-07-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Verkeersongeval letsel

HAARZUILENS Op dinsdagmiddag vond een aanrijding plaats tussen twee automobilisten.

Omstreeks 16.30 uur reed een 44-jarige man uit Hilversum samen met een 50-jarige vrouw uit Hilversum, over de Bochtdijk en wilde linksaf de Rijndijk oprijden. De man zag dat er een tractor naderde vanaf de rechterzijde en vanaf de linkerzijde een auto met trailer. Hij maakte een verkeerde inschatting en draaide de Rijndijk op. Op dat moment was de auto met trailer met daarin een 20-jarige man uit Dronten al ter hoogte van de kruising gekomen waardoor een aanrijding ontstond tussen de voertuigen van de 44-jarige man en de 20-jarige man. De 50-jarige vrouw is met gekneusde ribben door de ambulance meegenomen naar het Antonius ziekenhuis.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Op dinsdagmiddag vond een verkeersongeval plaats op de A2.

Omstreeks 17.30 uur reed een automobilist uit Oudenbosch (met onbekende leeftijd) over de A2. Bij afslag Maarssen reed de man op de meest linkerbaan en reed ineens van links de drie rijbanen naar rechts en kwam tegen een boom tot stilstand. De traumahelikopter moest ter plaatse komen, waardoor de hele A2 richting Utrecht stil gezet is. Het slachtoffer is overgebracht naar het UMC met de ambulance.

Diefstal auto

UTRECHT Op dinsdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden.

Omstreeks 19.50 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen erg veel interesse toonden in geparkeerde autos in de Jaarbeursparkeergarage. Ter plaatse zagen de agenten twee mannen lopen in de parkeergarage. Beide mannen, een 27-jarige man zonder woon of verblijfplaats en een 24-jarige man uit Culemborg konden worden aangehouden. De 24-jarige man verklaarde op zoek te zijn naar de auto van zijn vriend. Hij kon alleen geen parkeerkaart tonen. Twee andere agenten die ook ter plaatse waren zagen dat er een autoruit was ingeslagen. Verder troffen zij een schroevendraaier aan tussen twee geparkeerde autos. In het trapportaal troffen de agenten een aantal jassen aan. Deze waren weggestopt tussen de trap en de muur. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmorgen vond op de Biltstraat een beroving plaats waarbij een man werd bedreigd met een mes.

Een 41-jarige man uit Utrecht stond omstreeks 10.45 uur te pinnen bij een automaat aan de Biltstraat. Op het moment dat het geld uit de automaat kwam werd hij plotseling bedreigd door een man met een mes die het geld wilde hebben. Het slachtoffer bedacht zich geen moment en ging op de grond liggen en hield het geld op zijn borst. De verdachte probeerde het slachtoffer nog om te draaien maar vluchtte weg toen omstanders zich ermee begonnen te bemoeien.

Door een getuige werd naar de politie gebeld en bleef enige tijd de verdachte volgen. De verdachte sprong achter op de fiets van een vrouw en verdwenen samen uit het oog van de getuige. Aan de hand van een opgegeven signalement kon de politie drie kwartier later op de Merelstraat twee verdachten aanhouden. Het betrof een 30-jarige man uit Utrecht en een 37-jarige vrouw uit Den Haag. Beiden werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 juli een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De 38-jarige bestuurder uit Utrecht trok door zijn rijgedrag de aandacht van de politie en kreeg omstreeks 04.30 uur op de Jutfaseweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 385 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.