FALUN GONG STICHTING NEDERLAND

Terroristische aanslag op Falun Gong in Zuid Afrika

Persbericht 14 juli 2004

Zet Chinese regime huurlingen in om Falun Gong te stoppen?

Maastricht, 14 juli 2004 - Op 28 juni jl. werd een aanslag gepleegd op Falun Gong beoefenaars in Zuid-Afrika. De uit Australië afkomstige beoefenaars waren daar om middels een persconferentie een rechtszaak aan te kondigen tegen de twee Chinese overheidsfunctionarissen Zeng Qinghong en Bo Xilai, die op dat moment een staatsbezoek aan Zuid-Afrika brachten.

Tenminste vijf schoten werden gelost op de auto waarin deze beoefenaars zich bevonden. Bestuurder David Liang werd geraakt in beide voeten, die hierdoor verbrijzeld werden en hij moest voor behandeling opgenomen worden in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Op dit moment wordt de zaak onderzocht door de Zuid-Afrikaanse politie, die inmiddels verklaard heeft dat het om poging tot moord gaat. Slachtoffers vermoeden dat dit een poging was om hen te verhinderen de persconferentie te geven en hen te intimideren. Het incident doet veel stof opwaaien en verdenkingen wijzen richting de twee Chinese topfunctionarissen die mede verantwoordelijk geacht worden voor de nog steeds aanhoudende vervolging van Falun Gong in China, Zeng Qinghong en Bo Xilai. Tegen beiden zijn reeds in diverse landen rechtszaken aangespannen voor hun betrokkenheid bij de vervolging van Falun Gong; de aanklachten luiden marteling, misdaden tegen de mensheid en genocide.

Meer informatie over dit incident en achtergrondinformatie over de genoemde functionarissen is te vinden op:
http://www.faluninfo.nl/xiangxi.asp?id=360&pageid=0

Wat is Falun Gong?

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een methode voor het cultiveren van geest en lichaam. Falun Gong omvat een vijftal eenvoudige lichamelijke oefeningen, vergelijkbaar met Tai Chi. Door het regelmatig uitvoeren van de oefeningen in combinatie met het eigen maken en in het dagelijkse leven toepassen van de leidinggevende principes van Falun Dafa, te weten waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid, werkt de beoefenaar gericht aan een balans tussen geest en lichaam, wat hem zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid, wijsheid en innerlijke rust brengt.

Bronnen:

Falun Dafa Information Center: http://www.faluninfo.net/index.asp

Falun Gong: http://www.falundafa.org

Het 610-bureau:
http://www.upholdjustice.org/English.2/610_Office_menu.htm

World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong: http://www.upholdjustice.org/

Friends of Falun Gong: http://www.fofg.org/index.php


---

Contact:

Peter Houben (voorzitter): 06-50641906 / info@falun.nl Silvio Verbeek (secretaris): 06-55773969

Falun Gong Stichting Nederland
Postbus 2015
6201CC Maastricht

Falun Gong Stichting Nederland zet zich ervoor in de mensenrechtenschendingen tegen Falun Gong beoefenaars onder de aandacht te brengen van de Nederlandse overheid en het publiek, met het doel bij te dragen aan het stoppen ervan. Daarnaast organiseert de stichting activiteiten om het publiek te tonen wat Falun Gong inhoudt.

14 jul 04 10:12