Ingezonden persbericht


Persbericht

EndNote 8 voor Windows nu beschikbaar

Heemstede, 14 juli 2004 --- De Nederlandse softwaredistributeur DISC BV, die eerder dit jaar veel aandacht trok met zijn nieuwe portal www.ESDNOW.com, (de eerste veilige softwaremarktplaats), kondigt de beschikbaarheid aan van EndNote 8 voor Windows. De software wordt wereldwijd gebruikt als een bibliografisch management systeem op universiteiten, academische ziekenhuizen, technologische instituten door onderzoekers, bibliothecarissen en studenten. Met EndNote kunnen zij (online) zoeken in bibliografische databases, afbeeldingen bestuderen en bibliografieën creëren.

De nieuwe versie 8 biedt de volgende extra functionaliteiten:
· Unicode ondersteuning voor elke taal

· Ongelimiteerde library-grootte

· 9 nieuwe referentietypen

· 10 nieuwe datavelden waaronder Electronic Resource Number (DOI)
· XML import en export

· Betere ondersteuning van en synchronisatie met Palm® OS handhelds
· Grafische weergave van data via RefViz (apart verkrijgbaar)
· Nieuwe en verbeterde output styles, importfilters en sjablonen.

Volgens Suat Tuzgöl, CEO van DISC, was Unicode ondersteuning de verbetering waar het meest om gevraagd werd. "Gebruikers kunnen nu zoeken, importeren, organiseren en referenties citeren in heel veel talen. EndNote 8 is bij uitstek een product voor een wereldwijd publiek. Momenteel zijn er reeds miljoenen gebruikers."

De software is te verkrijgen via resellers in de Benelux en Turkije, tevens online via www.researchsoftware.nl (boxed version) en via de portal www.esdnow.com per direct beschikbaar als ESD (electronic software download) product.

Voor studenten geldt een speciaal tarief voor EndNote 8. Uniek is daarbij dat deze als ESD product beschikbaar is in de speciaal voor studenten ingerichte student software shop van ESDNOW. Deze editie wordt pas voor download beschikbaar gesteld na ontvangst van de betaling en na ontvangst van een bewijs dat de klant daadwerkelijk student is.

Over DISC BV.
DISC BV is opgericht in 2001 en houdt zich bezig met de marketing, distributie en ondersteuning van diverse softwareapplicaties, waaronder informatiezoeksystemen voor universiteiten, wetenschappelijke bibliotheken, de farmaceutische industrie, ziekenhuizen, overheidsinstanties en technologische instituten als TNO en RIVM. In maart 2003 zijn de activiteiten voor het beheer van de portal ESDNOW.COM gestart. DISC BV is een Nederlandse particuliere onderneming en is onderdeel van DISC Holding BV.