Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 juillet 2004


Vaassen - fiets valt van fietsdrager


Een 51-jarige Arnhemmerheeft dinsdagochtend rond 09.00 uur op de A 50 een fiets onder zijn auto gekregen die van de auto van een 68-jarige Apeldoorner viel. De Apeldoorner had de fiets wel met "spinnen"vastgebonden, maar duidelijk niet goed genoeg. De schade bleef gelukkig beperkt .


Klarenbeek - snorfietser gewond bij aanrijding


Een 28-jarige Apeldoorner is dinsdagochtend omstreeks 05.40 uur gewond geraakt toen hij met zijn snorfiets geen voorrang verleende aan de 36-jarige bestuurder van een bestelauto, eveneens uit Apeldoorn . De snorfietser reed over het fietspad langs het kanaal aan het Kanaal Zuid en stak de Veldweg over. Bij de aanrijding kwam hij met z'n gezicht op straat terecht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Z'n snorfiets bleek niet verzekerd en de politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op.


Wenum Wiesel - dronken automobilist


Kreeg de politie dinsdagavond rond 18.05 uur een melding dat er op de Wieselseweg mogelijk een dronken bestuurder zou rijden. Een agent reed naar de opgegeven locatie en zag de bewuste auto in de berm staan. Nog voor hij kon stoppen zag hij een man enigszins waggelend in de auto stappen en wegrijden. Hij gaf deze man direct een stopteken, maar de man reageerde niet; hij ging eerder harder rijden. De agent zag toch kans om de auto klem te rijden en toen de agent de bestuurder aansprak rook hij ook een behoorlijke dranklucht in de auto. De man, die weinig coöperatief was werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 2.8 promille. Zijn rijbewijs in ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Apeldoorn - dure boodschappen.

Een 19-jarige Apeldoorner die dinsdagmiddag omstreeks 13.00 bij een supermarkt aan de Auroralaan werd betrapt op diefstal van een pak koekjes en een pakje shag ( waarde E 5.39) kon direct in het kader van het lik-op-stuk-beleid ervaren dat diefstal niet loont. Hij kreeg een boete van E 125. Hij was door winkelpersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen.


Ook bij een supermarkt aan het Musketiersveld gingen twee 20-jarige Apeldoornse dames in de fout. Zij werden omstreeks 18.30 uur betrapt toen zij o.a twee blikjes salade zonder te betalen wilde meenemen. In eerste instantie werd er ook nog een valse naam opgegeven en na verhoor op het politiebureau konden beide vrouwen laat op de avond met ieder een boete van E 125 naar huis !


Apeldoorn - weer kat beschoten

Werd afgelopen zondag melding gemaakt van het beschieten van een kat in de wijk Zevenhuizen, dit keer kreeg de politie een melding van een bewoonster aan de Scarlattistraat. Haar kat was in het weekend beschoten en röntgenfoto's lieten duidelijk een kogeltje zien. Het is nog niet bekend of het dier de beschieting overleeft. De politie verzoekt mensen die informatie over dit feit hebben contact met 0900-8844 op te nemen.


Apeldoorn - vrouw komt ten val


Een 80-jarige Apeldoornse is dinsdagmiddag omstreeks 16.05 uur op het Violierenplein komen te vallen en kwam daarbij zo ongelukkig terecht dat zij behoorlijk aan haar hoofd gewond raakte. Een ambulance bracht haar voor behandeling naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - oprollen hennepkwekerijen


Met enige regelmaat rolt de politie Apeldoorn hennepkwekerijen in de gemeente op, zo ook gisteren en vandaag. Gisteren werden aan de Pythagorasstraat in een kelderbox de resten van een dergelijke kwekerij aangetroffen, maar in een schuur aan het Salland werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. De 40 planten werden in beslag genomen en de kwekerij werd verder ontmanteld. Er bleek geen sprake van diefstal van stroom en de 20-jarige gebruiker van de schuur werd aangehouden en verhoord
Vanmorgen werden bij twee woningen en aangrenzende schuur aan de Zwolseweg drie hennepkwekerijen ontmanteld. In totaal werden hier zo'n 1200 planten aangetroffen en een 52-jarige Apeldoorner en een 46-jarige Apeldoornse zijn voor verhoor naar het politiebureau
Overgebracht. Hier was wel sprake van illegale aftap van stroom.


Apeldoorn - crossen op schoolplein


Dinsdagavond omstreeks 22.15 uur zijn 8 Apeldoornse jongeren in de leeftijd van 17 t/m 19 bekeurd, omdat zij zich op het schoolplein van school de Poort aan de Postmeesterdreef ophielden en er met bromfietsen werd gecrosst. Eén jongeman kreeg ook nog een bekeuring omdat hij geen oranje platen op z'n snorfiets had. De politie treedt vaker op tegen jongeren van deze leeftijd die het bordje "art 461 Wetboek van Strafrecht" negeren.
Deze bordjes zijn aangebracht om het aantal vernielingen bij scholen terug te dringen.


Apeldoorn- bekeurd voor rijden door rood


Om het aantal gewonden in het verkeer terug te dringen controleert de politie niet alleen op snelheid, maar ook op het rijden door rood licht. Vooral bij dergelijke overtredingen blijkt de bestuurder nog even gas te geven om het rode licht "te pikken", waarbij door de verhoogde snelheid dus meer kans is opeen letselaanrijding. Gelukkig werden er op 4 kruizingen gen overtredingen geconstateerd maar op de kruising Deventerstraat/Kruizemuntstraat en de Prins Willem Alexanderlaan/ Kalverstraat werden in totaal 6 bestuurders bekeurd. Zij krijgen de bekeuring van E 95 binnenkort in de bus.


Apeldoorn - duo beboet


De 33-jarige man uit Emst die zondagochtend werd aangehouden omdat hij een kentekenplaat van een politieauto had gestolen en de 23-jarige vrouw uit Heerde die de aanhouding trachtte te belemmeren hebben een boete van het openbaar Ministerie in Zutphen gekregen. De man heeft een schikkingsvoorstel van E 130 gehad, terwijl de vrouw die naast de belemmering van de aanhouding ook nog een agent beledigde een transactie - voorstel van E 300 heeft gehad.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --