Gemeente Nijmegen

persbericht Datum Nummer persbericht 14 juli 2004 c064
---

Jo Coenen maakt plan Waalhaven

Architect en stedenbouwkundige Jo Coenen uit Maastricht maakt een ontwerp voor de verbetering van de Nijmeegse Waalhaven. Het behoud van de huidige havenfunctie staat hierbij voorop.

De Waalhaven is een onderdeel van Koers West; de grootscheepse herstructurering van het Westelijk stadsdeel. Na de zomer komt Coenen met een eerste stedenbouwkundig ontwerp.

Uitgangspunten voor het ontwerp zijn een betere verbinding met de binnenstad, het verhogen van de bereikbaarheid en meer recreatie en culturele activiteiten in het gebied. In het najaar overlegt de gemeente met de omwonenden en andere direct belanghebbenden over het ontwerp van Coenen.

Het gemeentebestuur heeft voor Jo Coenen gekozen vanwege zijn aandacht voor stedenbouw en cultuurhistorie bij zijn ontwerpen. Bovendien heeft hij veel ervaring met de ontwikkeling van gebieden aan het water, zoals het Sphinx-Ceramiqueterrein in Maastricht en Toren Smalle Haven in Eindhoven.

Jo Coenen is sinds 1 november 2000 Rijksbouwmeester. Hij wordt op 1 oktober dit jaar opgevolgd door Mels Crouwel. Coenen kreeg voor zijn werk verschillende prijzen, waaronder, in 1995, de prestigieuze BNA-kubus. Andere belangrijke projecten van hem zijn de Vaillantlaan en het Rijswijkseplein in Den Haag, het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam en de restauratie van het Oranje Nassaugebouw in Heerlen.

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht