Bouwvergunning Taxibedrijf Noord-Oost Friesland geschorst
Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 14-07-2004

Taxibedrijf Noord-Oost Friesland wil zich vestigen aan de Foarwei te Kollumerzwaag. Om dit mogelijk te maken hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. een vrijstellingsprocedure gestart op grond van art. 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Hierop vooruitlopend is een bouwvergunning afgegeven voor een interne verbouwing ten behoeve van kantoorruimte en de vestiging van een callcentre. Deze bouwvergunning is mogelijk gemaakt met een tijdelijke vrijstelling op grond van art. 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Buurtbewoners die zich verzetten tegen de komst van het bedrijf, hebben van de bestuursrechter gelijk gekregen. In zijn uitspraak van 13 juli 2004 heeft de rechter gezegd dat art. 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening alleen kan worden toegepast voor tijdelijke afwijkingen van het bestemmingsplan. Aangezien het de bedoeling is om het taxibedrijf hier permanent te vestigen, zijn de tijdelijke vrijstelling en bouwvergunning ten onrechte verleend. De rechter heeft deze besluiten dan ook geschorst.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AQ1192

Zie het origineel