Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 juli 2004

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed van alcohol

Haaksbergen

Op dinsdag 13 juli omstreeks 13.00 uur controleert de politie een automobilist op de Buurserstraat. Ze constateren alcoholgebruik bij de 55-jarige man uit Haaksbergen. De ademanalyse aan het bureau geeft een uitslag van 1,1 o/oo. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-087130)

Aanhouding wegens bedreiging

Vrouw doet aangifte van bedreiging met een mes

Enschede

Op maandag 12 juli doet een 21-jarige vrouw uit Saasveld aangifte van bedreiging. Zij was eind juni met een kennis van haar, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gaan winkelen in Enschede. De man wees haar op een actie van een telefoonabonnement. Onder bedreiging van een mes moest zij een abonnement op haar naam afsluiten. Zij kreeg daardoor 225 euro en een simkaart in handen, die de verdachte haar daarna afhandig maakte. De verdachte kon op dinsdag 13 juli worden aangehouden, toen hij voor andere zaken aan het politiebureau verscheen. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (bps: 04-085488)

Hennepplantage geruimd

Politie treft in een woning een hennepplantage

Enschede

Op dinsdag 13 juli onderzoekt de politie een woning aan de Amundsenstraat. Zij treffen daar in een slaapkamer een hennepplantage. De planten waren reeds geknipt en de oogst lag te drogen. De oogst is in beslag genomen en zal worden gewogen. De apparatuur is eveneens in beslag genomen ter vernietiging. De 33-jarige bewoner is aangehouden en gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-085488)

Aanhoudingen na winkeldiefstal

Politie houdt drie verdachten aan na achtervolging

Oldenzaal

Op dinsdag 13 juli werd omstreeks 17.30 uur een diefstal gemeld bij een winkel in De Driehoek. De verdachten, drie mannen, waren er met een auto vandoor gegaan. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de auto aan de V. de Waelstraat aan de kant zetten. Echter nadat het drietal was aangezegd dat ze waren aangehouden, gaf de bestuurder gas en gingen ze er met hoge snelheid vandoor in de richting Weerselo. De politie zette de achtervolging in. Doordat de auto van de verdachten een lekke band kreeg, vloog deze uit de bocht en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder zag kans de auto te verlaten en vluchtte een maïsland in. De andere twee verdachten, een 20-jarige man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Ter Apel werden na hun aanhouding in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Na inzet van de politiehond kon een uur later ook de derde verdachte, een 27-jarige man uit Borne worden aangehouden. Deze verdachte is vanwege mogelijk letsel als gevolg van het ongeval met de auto, ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De auto met daarin diverse goederen, vermoedelijk afkomstig van de diefstal is afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-087361)

Aanhouding wegens mishandeling

Man aangehouden nadat hij een andere man had mishandeld

Losser

Op dinsdag 13 juli omstreeks 18.11 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij in een woning aan de Van Deinsestraat. Ter plaatse bleek dat een 26-jarige Lossernaar, die tijdelijk in de woning van een vriend verbleef, was mishandeld door een 19-jarige man uit Glanerbrug. Het slachtoffer en zijn 17-jarige vriendin zaten nietsvermoedend in de woning toen drie personen de woning binnen kwamen. Dit drietal bestond uit een 18-jarig meisje uit Losser, een 19-jarige jongeman uit Glanerbrug en een tot nu toe onbekende jongen. De 18-jarige Losserse had een sleutel van de woning, waardoor het stel naar binnen kon. Zonder enige waarschuwing vloog de 19-jarige Glanerbrugger de 26-jarige man aan. Hij schopte en sloeg de man en ook diens 17-jarige vriendin kreeg een schop. Dit alles gebeurde ook nog eens onder bedreiging met een mes. Het slachtoffer vluchtte met zijn vriendin de woning uit. Daarbij trapte hij in een glasscherf en verwondde zijn voet. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het drietal verliet daarna ook de woning. De 19-jarige verdachte kon omstreeks 19.30 uur in zijn woning in Glanerbrug worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Onderzoek naar de aanleiding wordt ingesteld. (bps: 04-087376)

Aanhouding na inbraak

Aangehouden man in bezit van gestolen waar uit een woning

Holten

Op woensdag 14 juli omstreeks 03.06 uur meldt een bewoner aan de Korte Diessenplasstraat dat er een onbekende man achter zijn woning vandaan kwam. De politie stelt daarop een onderzoek in en ziet op een parkeerplaats aan de Oranjestraat een auto staan. Naast deze auto liggen diverse goederen op de grond. Op het moment dat zij de auto naderen rent een man bij deze auto weg. Deze man wordt overmeesterd en aangehouden. In zijn kleding treft de politie een mobiele telefoon en een portemonnee. Deze goederen blijken weggenomen na een inbraak in een woning aan de Oranjestraat. Ook de aangetroffen goederen naast de auto blijken afkomstig uit dezelfde woning. De verdachte is opgesloten. Een deel van de goederen gaat terug naar de eigenaar en een deel is voor sporenonderzoek meegenomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-087472)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --