Politie Zuid-Holland-Zuid

14/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-07-2004 - Persberichten District II

SNELHEIDSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens en snelheidscontrole met de fotoradar op de Arkelsedijk hebben politieagenten 25 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De agenten hielden de controle op dinsdagmorgen, 13 juli 2004. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. In totaal werden 275 voertuigen gecontroleerd.

AANRIJDING LETSEL
SLIEDRECHT- Op dinsdagmorgen, 13 juli 2004, omstreeks 09.45 uur, vond op de Rembrandtlaan een aanrijding plaats tussen twee personenautos, waarbij een 66 jarige vrouw uit Giessenburg gewond raakte. De vrouw reed met haar personenauto over de Rembrandtlaan in de richting van het centrum. Voor haar reed een andere personenauto, bestuurd door een 23 jarige man uit Sliedrecht. Deze bestuurder keerde plotseling en kwam in botsing met de auto van de vrouw. De vrouw had nekklachten. Brandweerlieden knipten het dak van de auto en assisteerden het personeel van de ambulancedienst om de vrouw uit de auto te halen. Zij werd per ambulance met nek- en borstklachten overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. Daar moest zij een nacht ter observatie blijven. Beide autos raakte zwaar beschadigd.

CONTROLE
ALBLASSERDAM- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 11 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 7 keer het niet dragen van de autogordel, 3 keer overschrijding van de maximumsnelheid en 1 keer niet hands-free bellen. De controle werd gehouden op woensdag, 13 juli 2004, op de Edisonweg, West Kinderdijk, De Helling en het Cortgene. In totaal controleerden de politieagenten 266 voertuigen.

SOFTDRUGS
PAPENDRECHT- Een 27 jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens het bezit van softdrugs. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 13 juli 2004, omstreeks 15.00 uur, op de Westkil. De verdachte zat in een personenauto waarvan de APK was verlopen. Tijdens de controle zagen de politieagenten dat hij een joint zat te draaien. Op de vraag of hij nog meer drugs bij zich had overhandigde hij de agenten een zakje met wiet. Na weging bleek dat het ging om 9 gram. Na overleg met de officier van justitie kreeg hij een bekeuring van 100 euro welke hij direct betaalde. De wiet is in beslag genomen.

SNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Peulenlaan hebben politieagenten 22 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 13 juli 2004, van 15.15 tot 16.15 uur. In totaal werden 327 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.

GROOT-AMMERS- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Peppelweg hebben politieagenten 22 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 13 juli 2004, van 18.45 tot 20.45 uur. In totaal werden 214 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/uur.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Een 32 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 13 juli 2004, omstreeks 17.45 uur op de Oude Hoven. De man had kort daarvoor een digitale camera gestolen uit een winkel in de Hoogstraat. Hij werd achtervolgd door het winkelpersoneel. Deze raakten hem echter kwijt. Een attente burger meldde even later bij de politie dat hij de man had gezien in de Warmoesstraat. Na een zoekactie werd de verdachte aangehouden. Hij had 2 digitale cameras in zijn bezit en had nieuwe schoenen aan, welke vermoedelijk ook gestolen zijn. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op woensdagochtend, 14 juli 2004, omstreeks 00.50 uur, is in de Goudsbloemstraat een 23 jarige man uit Papendrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

LEERDAM- Op woensdagochtend, 14 juli 2004, omstreeks 01.05 uur, is op de Lingedijk een 35 jarige man uit Leerdam aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.