Politie Zuid-Holland-Zuid

14/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-07-2004 - Persberichten District I

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 13 juli 2004, omstreeks 20.40 uur, is in de Maarten Harpertszoon Trompweg een 25 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op dinsdagavond, 13 juli 2004, omstreeks 22.25 uur, is in de Krommedijk een 54 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

VRACHTAUTO GEKANTELD
DORDRECHT- Een vrachtauto geladen met 36.000 liter steenkalkmeel is gekanteld. Dit gebeurde op dinsdagavond, 13 juli 2004, omstreeks 20.20 uur, op de kruising afrit van de Rijksweg A16 met de N3 in de richting van Papendrecht. Door nog onbekende oorzaak kantelde de trekker met oplegger in de bocht. De chauffeur, een 48 jarige man uit Lemelerveld, raakte even buiten bewustzijn en werd met verwondingen aan zijn gezicht en handen per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Hij moest een nachtje ter observatie blijven. Een deel van de lading kwam op de weg terecht. Dit werd door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Er was geen gevaar voor de volksgezondheid. Het verkeer werd gedurende de opruimactie omgeleid. Het opruimen heeft enige uren geduurd. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van het ongeval is.

AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Twee mannen van 23 en 28 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens een auto-inbraak. De aanhouding vond plaats op dinsdagavond, 13 juli 2004. Het tweetal wordt verdacht van een auto-inbraak in de Fuutstraat. Daar werd een autoradio gestolen. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of ze nog meer op hun kerfstok hebben.