Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hügli & Company en XperiencePartners voegen praktijken samen

Nieuw samenwerkingsverband Hügli Walker & Associates, brengt ruim 200 jaar bedrijfservaring met zich mee

Rotterdam, 14 juli 2004 ­ Hügli & Company, Executive Counsellors, en XperiencePartners, Investerings- en Management specialisten, hebben hun praktijken samengevoegd en een nieuw kantoor betrokken in Rotterdam. Dat maakte de nieuwe partnership HügliWalker & Associates, Business Developers en Executive Counsellors, gisteren bekend tijdens zijn zomerbijeenkomst op de Sociëteit 'De Maas' in Rotterdam. De bijeenkomst werd geopend door Mr. Paul A.Nouwen en werd bijgewoond door een groot aantal vertegenwoordigers van bedrijfsleven, banken en de advieswereld. HügliWalker & Associates wordt geleid door de partners, Robert C.van den Heuvel, Nico J. Bruijel, Hendrik C.C.Alkemade, Romeo van der Borch tot Verwolde en Diderik W.P. Dingemans.

Robert van den Heuvel was CFO van Fokker en Carnaud MetalBox SA (Europa's grootste verpakkingsconcern) en CEO van Oranje Nassau Groep en Koninklijke Schelde Groep. Daarnaast was hij mede oprichter van Greenfield Capital Partners. Hij vervult een aantal commissariaten en adviseurschappen voor internationale bedrijven. Nico Bruijel was Groepsraadslid van Koninklijke Philips NV eveneens met een zeer aanzienlijke buitenlandervaring. Bruijel was COO van de Japanse wereldwijde industriële groep Sunstar, en commissaris bij een leidende Europese herstructureringsonderneming. Hendrik Alkemade heeft ruime ervaring als directeur in de metaalindustrie, machine- en apparatenbouw en technische handel. Hij was lid van de Hoofddirectie van Koninklijke Schelde Groep. Romeo van der Borch was directielid van diverse landenmaatschappijen en divisies van AMRO Bank en Citibank. Hij was Lid van de Raad van Bestuur van de Nationale Investeringsbank.Diderik Dingemans was werkzaam in diverse management en directiefuncties bij Océ en de OPG en is directeur / mede- eigenaar van enkele kantoorinrichting en projectdesign bedrijven.

"De fusie van Hügli & Company met XperiencePartners en de toetreding van een aantal oud-leden van Raden van Bestuur en senior executives van internationale ondernemingen als partner maakt HügliWalker & Associates de internationale business development en executive counselling partner voor Nederlandse en internationaal opererende bedrijven. De partners en associés brengen gezamenlijk ruim 200 jaar bedrijfservaring op executive niveau met zich mee. De professionele multidisciplinaire knowhow en aanpak van HügliWalker & Associates biedt bedrijven een goede partner voor het aanpakken van een breed scala van bedrijfs situaties; van het opstarten van nieuwe activiteiten tot heroriëntatie en herstructurering van bestaande activiteiten", zegt Robert van den Heuvel, managing partner van HügliWalker & Associates.

Hügli Walker & Associates richt zich op drie speerpunten die verbonden zijn aan de achtergronden van de partners. De Business Development, Spin-off en Buy-in tak richt zich op het opzetten en uitbouwen van nieuwe en bestaande ondernemingen en het structureren van spin-offs vanuit grotere concerns. De Herstructurering, Recovery- en Transitiemanagement tak houdt zich bezig met transitiemanagement en het herstructureren van bedrijven in de Benelux. Corporate Governance Audits, Coaching en Bestuursmandaten is verantwoordelijk voor corporate governance audits, executive coaching en het uitvoeren van professionele bestuursmandaten.

Benoeming van vier associate-partners
Tijdens de bijeenkomst kondigde HügliWalker & Associates de toetreding tot de partnership van vier nieuwe associate-partners aan. Rom G.Bult, partner in een aantal leidende management consultancies op het gebied van de bouw en energiesectoren; Jami (A).W.L.M.Goud, ervaren bestuurder in de metaal en elektrotechnische industrie (Holec, Ammeraal) en ex CEO van Eriks; Gijs G.Hooft, ex vice-admiraal en CZN en voormalig directielid in de kapitaalgoederen industrie en Hans W.Kaufmann met ruime ervaring in de internationale technische apparaten- en chemische industrie (Vopak, Holec) en ex CEO van Norit.

Over HügliWalker & Associates

HügliWalker & Associates is een uniek samenwerkingsverband van internationale top executives, geroutineerde business consultants en business analysts. HügliWalker & Associates is een netwerkorganisatie met Europese associaties, gericht op het ontwikkelen van economische partnerships en ondernemerschap. HügliWalker & Associates is gespecialiseerd in het oplossen van strategische en financiële structuurvraagstukken in ondernemingen. HügliWalker & Associates verleent begeleiding bij transitie- en recoverysituaties, zoals fusies, verkoop van aandelenpakketten, overnames, afstoting van bedrijven en de herformulering van strategieën. HügliWalker & Associates heeft een eigen investeringsfonds, Hügli Capital Partners, dat samenwerkt met binnen- en buitenlandse private equity investeerders. Meer informatie www.hugliwalker.com

Contact voor de media:
Robert van den Heuvel telefoon: +31(0)10 249 2241, GSM: +31(0)6 53227361