Ingezonden persbericht

Sensistor lanceert nieuwe generatie lekdetectiesystemen

Economische waterstofmethode nu ook in Benelux beschikbaar

DORDRECHT, 20040714 -- Het Zweedse bedrijf Sensistor Technologies heeft met een nieuwe generatie apparaten voor lekdetectie en dichtheidscontrole de voordelen van haar unieke waterstofmethode verder uitgebouwd. Als testgas, veelal tracer gas genoemd, wordt gewoonlijk het prijstechnisch interessante standaardmengsel van 5 procent waterstof en 95 procent stikstof gebruikt. Dit milieuvriendelijke mengsel is niet giftig, (volledig) onbrandbaar en niet corrosief. Wereldwijd wordt de opmerkelijk eenvoudige waterstofmethode -die door Sensistor speciaal voor industriële toepassingen werd ontwikkeld- al in vele branches toegepast. Nu dus ook in de Benelux.


De handige en compacte H 2000 is speciaal ontwikkeld voor lekdetectie en dichtheidstests in industriële omgevingen. Het apparaat is robuust, behoeft nauwelijks onderhoud en reageert extreem gevoelig op de kleinst denkbare hoeveelheden testgas. De H 2000 ontmaskert al "lekstromen" van slechts 5x10-7 mbarl/s! De gevoeligheid kan trouwens binnen een zeer grote bandbreedte worden ingesteld.

De voordelen van de waterstofmethode -makkelijk, snel, precies en goedkoop- zijn toe te schrijven aan de fysieke eigenschappen van het testgas: waterstof is het lichtste element dat we kennen, heeft van alle gassen de laagste viscositeit en is daardoor even probleemloos uit een testobject te verwijderen als de meting is volbracht. Tijdens de test verspreidt de waterstof zich snel en gelijkmatig en ontsnapt via de meest minuscule lekpunten. Anders dan bijvoorbeeld met helium zijn omslachtige metingen niet nodig.

Over Sensistor Technologies
Sensistor met het hoofdkantoor in Zweden ontwikkelt en produceert systemen voor lekdetectie en dichtheidscontrole op basis van waterstof. Deze stof heeft door zijn fysische eigenschappen vele voordelen ten opzichte van andere testgassen. Met de nieuwe generatie intelligente lekdetectieappatuur is de waterstofmethode hard op weg om een industriestandaard te worden.
Sensistor oplossingen worden o.a. toegepast in de automobiel-, luchtvaart-, kunststof- en verpakkingsindustrie, universiteiten, onderzoekinstituten, koeltechniek en bij de productie van ventielen en kleppen e.d.




Ingezonden persbericht