1e persbericht van woensdag 14 juli 2004

Eindhoven 14-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbrekers gepakt

Woensdagmorgen rond 3.40 uur is in de Pisanostraat een 36-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Tien minuten later hield de politie in de Generaal van der Duynlaan een tweede verdachte aan, een 27-jarige Algerijn. De twee werden op heterdaad betrapt toen ze aan het inbreken waren in een auto op de Pisanostraat. Ze hadden een ruit ingeslagen. De Eindhovenaar kon direct in de kraag gevat worden maar de Algerijn wist te ontkomen. Een agent zette te voet de achtervolging in. De verdachte hield zich echter schuil in het struikgewas. Een politiehond vond de man uiteindelijk. De twee zijn ingesloten. De Algerijn wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdagavond rond 20.00 uur is in een woning in het stadsdeel Stratum een man van 50 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij had tijdens een ruzie met een ex-vriendin de inboedel van haar woning kort en klein geslagen. De man, die onder invloed was van drank, is ingesloten.

Eindhoven / Geldrop: Inbrekers gepakt

Dinsdagmorgen rond 9.45 uur is in zijn woning in Geldrop een 35-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Dinsdagavond werd op de Heezerweg een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De twee waren op 13 juni jl. betrokken bij een inbraak in een supermarkt aan de Insulindelaan. Daar werden toen op heterdaad al twee inwoners van Eindhoven (beiden 20 jaar oud) aangehouden. Twee andere mannen wisten toen te ontkomen. Uit het ingestelde politieonderzoek bleek dat een kleine groep Irakezen zich bezig hield met inbraken in supermarkten en benzinestations in de regio. De dieven gooiden vaak met een trottoirtegel een ruit in en hadden het voorzien op sigaretten, shag en gsm-toestellen. Bij de man in Geldrop vonden de rechercheurs partijen gestolen sigaretten en computer- en navigatieapparatuur. De spullen, die van diefstal afkomstig zijn, zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Inbraken in winkels

In twee winkels aan de Pleintjes is woensdagochtend ingebroken. Rond 2.30 uur werd uit één van de winkels een rek met zonnebrillen weggehaald. Dat gebeurde nadat de buitendeuren van de zaak waren opengebroken. Rond 5.45 uur was een andere winkel het doelwit. Daar werden enkele broeken en vesten weggehaald. Een grote etalageruit is uit de sponning gehaald, waarna de goederen werden meegenomen.

Someren: Snelheidscontrole

Op de Sluisstraat is dinsdagavond tussen 19.15 en 21.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 229 gecontroleerde voertuigen reden er 29 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Liessel: Controle op snelheid

Dinsdagmiddag tussen 14.55 en 18.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Van de 1668 gecontroleerde voertuigen reden er 110 te hard.

Nuenen: Aanhoudingen na bedreiging

Een man van 28 jaar uit Nuenen en een 38-jarige vrouw uit Helmond zijn dinsdagavond rond 23.00 uur aangehouden op de Margrietstraat in Nuenen. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een groepje van zeven jongeren tussen de 14 en 17 jaar oud op de Boordseweg door het tweetal was bedreigd. De man uit Nuenen had bovendien de fiets van één van de jongeren meegenomen. Agenten zagen het tweetal vervolgens op de Margrietstraat lopen, waarna ze werden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Nuenen: Beroofd van fiets

Een man van 18 jaar uit Nuenen is woensdagochtend rond 0.45 uur beroofd van zijn fiets. Toen hij op de Brabantring reed, kwam ter hoogte van de Peellandlaan een man op hem af gerend. Die eiste de fiets op, en sloeg de fietser tegen zijn hoofd toen deze weigerde het rijwiel af te geven. Daardoor viel deze bijna op de grond. De andere man ging er ondertussen op de damesfiets vandoor in de richting van het centrum. De verdachte is een blanke man met kort donker haar en een snor. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en tussen de 40 en 45 jaar oud.

Budel: Computer weg bij inbraak

Bij een inbraak in een school aan de Europalaan-Noord is een computer weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een raam van het kantoor is vernield.