Time : 12:20:06 PM
Date : Wednesday, July 14, 2004
Sender Name: Banca Monte Paschi Belgio S.A.

Semesteriële resultaten Banca Monte Paschi Belgio N.V. overstijgen verwachtingen Business Plan 2004-2006.

Brussel 14 juli 2004

Op dinsdag 6 juli 2004 bracht dhr M. BELLAVEGLIA, Vice-voorzitter van de Raad van Beheer van Banca Monte dei Paschi di Siena een bezoek aan de Banca Monte Paschi Belgio N.V. en dit vergezeld van dhr P.BRIONI en dhr M. BIGAZZI respectievelijk Voorzitter en Vice-voorzitter van de Raad van Beheer van de Banca Monte Paschi Belgio. Samen met de Algemeen Directeur, dhr L.MACCHIOLA, en de Directie hebben zij vervolgens het Middle Management van Banca Monte Paschi Belgio ontmoet. De Algemeen Directeur heeft tijdens dit gebeuren van de gelegenheid gebruik gemaakt om de semesteriele gegevens van de bank te presenteren die de verwachtingen van het Business Plan 2004-2006 overstijgen.(zie foto in bijlage van links naar rechts: R.Francini, M.Bigazzi, P.Brioni, M.Bellaveglia, L.Macchiola)

Het bezoek van Dhr BELLAVEGLIA kaderde binnen zijn aanwezigheid op de " Giunta Regionale " van de Regione Toscana bij de Europese Unie - samenkomst van regionale politici van de regio Toscane- in aanwezigheid van de Voorzitter van de Europese Commissie, dhr Romano Prodi, evenals verschillende Europese Commissarissen en verantwoordelijken van de verscheidene DG's. Tijdens zijn onderhoud met de Directie en het Middle Management van Banca Monte Paschi Belgio , de Belgische tak van de Italiaanse bankgroep MPS, hield dhr BELLAVEGLIA een aanmoedigend discours over het strategische belang van de Belgische branche voor de groep evenals over de positieve signalen die Italië reeds heeft kunnen vaststellen gedurende de voorbije 6 maanden volgend op de herstructurering van 2003.

Tijdens deze ontmoeting hielden dhr BRIONI en dhr BIGAZZI er aan om hun tevredenheid en toekomstige verwachtingen uit te spreken over de evolutie van de Belgische bank. Dhr BRIONI merkte op dat alle noodzakelijke factoren voor de heropleving en een optimaal functioneren van de bank aanwezig zijn. Het zijn de personeelsleden van de Banca Monte Paschi Belgio die nu de " ambachtslui " zijn van hun eigen toekomst, benadrukte hij.

Dhr MACCHIOLA heeft dan ook meteen de daad bij het woord gevoegd en is aan de verwachtingen van de genodigden tegemoetgekomen tijdens de presentatie van de semesteriele resultaten zoals uiteengezet in de volgende paragraaf.

Wat betreft de semesteriele resultaten werd de resultatenrekening voor de eerste helft van 2004 afgesloten met een winst van EUR 3,42 miljoen. Dit resultaat werd beïnvloed door uitzonderlijke opbrengsten gerelateerd aan de voorzieningen inzake dubieuze schuldvorderingen meer bepaald dankzij de gedeeltelijke recuperaties inzake deze dossiers. Niettegenstaande dit alles was de resultatenrekening, uitgezonderd buitengewone opbrengsten, in evenwicht voor dit semester en tevens ook in lijn met het budget 2004. We kunnen zelfs stellen dat de resultaten hoger lagen dan verwacht. Zo eindigde het bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen en voorzieningen op een niveau van EUR 1,41 miljoen (EUR 1,30 miljoen voorzien in het Business Plan 2004-2006). Dit resultaat is mede te danken aan de betere beheersing van de functioneringsuitgaven en de stijgende opbrengsten.