Politie Limburg-Zuid

Overvaller textielwinkel aangehouden

Brunssum 14-07-2004 - De politie heeft op maandag 12 juli 2004, de vermoedelijke verdachte aangehouden van een overval in een textielwinkel in Brunssum.

Op 07 juli 2004 pleegde omstreeks 17.45 uur een man een gewapende overval in een textielwinkel aan de Kerkstraat in Brunssum. De niet gemaskerde man bedreigde de caissière met een vuistvuurwapen en dwong haar geld te geven. De verdachte verdween uiteindelijk met enkele honderden Euros.

De politie startte meteen met een buurtonderzoek en kreeg op die manier onder andere de beschikking over een goed signalement van de dader. Al snel kwam de 49-jarige inwoner van Brunssum in beeld als verdachte. De politie kon hem dan ook op 12 juli 2004 aanhouden als verdachte van het plegen van de genoemde overval. De man is in verzekering gesteld en zal op woensdag 14 juli 2004 aan de officier van justitie in Maastricht worden voorgeleid. Tijdens zijn verhoor heeft de verdachte toegegeven de overval gepleegd te hebben en van het buitgemaakte geld is niets meer over.