Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

N397 ter hoogte van Eersel
Start werkzaamheden kruispunt Schadewijk

Als onderdeel van de duurzaam veilige inrichting van de N397 tussen Eersel en Dommelen wordt vanaf deze week gewerkt aan de aanleg van de rotonde N397/Schadewijk in Eersel. De start van de werkzaamheden sluit aan op de afronding van de werkzaamheden aan de rotonde N397/Heuvel in Bergeijk.
De aannemer is deze week begonnen met het aanbrengen van een dubbele rijstrook aan de Eerselse zijde van het kruispunt om het verkeer op de N397 om het kruispunt heen te leiden. Deze zogeheten noodverharding wordt nog voor de bouwvak aangebracht. Om de noodverharding aan te brengen moet een aantal bomen langs de provinciale weg worden gerooid. Er worden weer nieuwe bomen voor teruggeplant. Tijdens het aanbrengen van de noodverharding zijn er geen belemmeringen voor het verkeer.

In de week ná de bouwvak wordt de noodverharding geasfalteerd en wordt het verkeer op de N397 via de noodverharding geleid. De N397 blijft gedurende de gehele uitvoeringsperiode open voor het verkeer. De kernen zijn gedurende een aantal fasen in de uitvoering vanaf het kruispunt Schadewijk alleen bereikbaar via omleidingsroutes. De fietsers kunnen gedurende het gehele werk het kruispunt oversteken. Voor de fietsers zal een tijdelijk verkeerslicht worden aangebracht.
De aansluiting op de Hazenstraat zal gedurende het werk voor autoverkeer zijn afgesloten. Dit geldt niet voor fietsers.

Het kruispunt is naar verwachting medio december klaar.