Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 juli 2004


Laren - auto in weiland


Een 60-jarige vrouw uit Goor is dinsdagmiddag omstreeks 16.10 uur met haar auto in een weiland aan de Markeloseweg beland. Zij raakte in de slip op de pas geteerde en met grind voorziene rijbaan en sloeg over de kop en kwam op de zijkant in een weiland terecht. Gelukkig raakte zij niet gewond. Voor het verkeer waren wèl waarschuwingborden voor slipgevaar en een maximumsnelheid (50) geplaatst, maar het bord met de snelheids-maatregel bleek voor het verkeer komende uit de richting Laren op de grond te liggen.
De vrouw kon dus niet weten dat ze maar 50 mocht rijden.Haar auto is zwaar beschadigd weggesleept.


Lochem - waardevolle papieren uit auto gestolen.
Met enige regelmaat waarschuwt de politie autobezitters om geen waardevolle goederen in de auto te laten liggen. Kennelijk heeft deze waarschuwing een bewoner aan de Dillenburg nog niet bereikt. Dinsdagochtend was er in zijn auto ingebroken en na het vernielen van een ruitje verdwenen onder meer een portefeuille met rijbewijzen, kentekenbewijzen en een verzekeringsbewijs. Het advies aan betrokkene en andere autobezitters zal duidelijk zijn !


Lochem - inbraak in verkoopwagen


Op het terrein van een Lochemse ondernemer aan de Burgemeester Leenstraat is van maandag op dinsdag ingebroken in een verkoopwagen. De deur werd geforceerd en enig aanwezig geld werd gevonden en meegenomen. Een ingesteld buurtonderzoek door de politie heeft nog geen resultaat gehad.


Zutphen diefstal tas uit pashokje


Een 22-jarige Zutphense is maandag haar handtas met onder meer een portemonnee met geld en een rijbewijs kwijt geraakt. Ze had de tas omstreeks 14.45 uur even in een pashokje van een winkel in de Sprongstraat laten staan terwijl zij iets terug hing in de rekken. De dief heeft dit kennelijk in de gaten gehad en is er met haar tas vandoor gegaan. De vrouw deed gisteren aangifte bij de politie.


Eefde- gaatjes in ruiten


De bewoonster van een woning aan de Schurinklaan heeft aangifte gedaan van vernieling. Twee ruiten met dubbel glas van haar woning hebben gaatjes opgelopen en het vermoeden is, dat er met een luchtbuks geschoten is, dit ondanks het feit dat er geen kogeltjes gevonden zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Gorssel - vernielingen aan speeltuin

Afgelopen weekend hebben vandalen flinke vernielingen aangericht aan de speeltoestellen op het terrein van de speeltuinvereniging aan de Elfuursweg. De vandalen hebben onder meer een paal van een speelhuisje krom getrokken en de schotel van de kabelbaan eraf getrokken. Dat de kleinere jeugd hierdoor gedupeerd is beseffen de vandalen kennelijk onvoldoende en misschien zijn zij genegen nu het toch vakantie is.... om de schade te herstellen !


Twello en Voorst - hennepkwekerijen in aanbouw ontmanteld
De politie heeft de afgelopen 2 dagen in beide plaatsen controles verricht in verband met mogelijk illegale praktijken met betrekking tot de hennepteelt. Op twee adressen werden spullen aangetroffen die men gebruikt om een hennepkwekerij te exploiteren, maar van een kwekerij was nog geen spraken. De spullen zijn in beslag genomen en de betrokkenen worden verhoord. Het oprollen van hennepkwekerijen is vaak het gevolg van tips die of rechtstreeks bij de politie of bij Meldpunt Misdaad Anoniem (0800 - 7000) terechtkomen. Onze politieregio heeft voor dergelijke feiten het afgelopen jaar al ruim 30 meldingen gehad.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --