Ingezonden persbericht


Portland Europe levert nieuwe Exchange/SMTP 10-versie van GFI MailEssentials

Antispamtool verbeterd en uitgebreid met o.a. extra filtertechnologie en archiveringsopties

Zoetermeer, 14 juli 2004 - Portland Europe kondigt vandaag de introductie van GFI MailEssentials for Exchange/SMTP 10 aan. Het betreft de nieuwste versie van GFI's populaire 'server-based' antispamoplossing. Met GFI MailEssentials for Exchange/SMTP 10 kunnen netwerkgebruikers afzenders via mappen op een zwarte lijst of 'witte lijst' plaatsen en de Bayesian-filter eenvoudiger 'tunen'. Daarnaast bevat de nieuwe versie e-mailarchivering naar Microsoft SQL Server, wat het voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving op het vlak van het bewaren van e-mailcorrespondentie vereenvoudigt. De software functioneert tevens als een 'list-server', waardoor het voor gebruikers gemakkelijk is bedrijfsnieuws te verspreiden en abonneelijsten te onderhouden.

Volgens Nick Galea, CEO van GFI, betekent het nieuwe pakket GFI MailEssentials for Exchange/SMTP 10 een fikse uitbreiding van het aantal antispamopties dat tot nu toe beschikbaar was: "We hebben het instellen van de Bayesian-filter vereenvoudigd en verfijnd. Het plaatsen van afzenders op een zwarte of witte lijst is een fluitje van een cent en er zijn extra spamchecks toegevoegd. Verder zijn we erin geslaagd de nieuwe versie boven het niveau van 'slechts' antispam uit te tillen. Zo bevat de software, naast alle vertrouwde functionaliteit, krachtige archiveringsopties, verbeterde rapportagemogelijkheden en een nieuwe list-server-optie. Door de uitbreiding en verbetering van het pakket is GFI MailEssentials for Exchange/SMTP 10 een must-have-product voor alle Exchange Server-gebruikers."

Meer controle en zekerheid

GFI MailEssentials for Exchange/SMTP 10 geeft gebruikers meer controle en zekerheid, zónder dat hierbij de hulp van de IT-beheerder vereist is. George van Brugge, algemeen directeur Portland Europe: "Afzenders kunnen ze zelf in een handomdraai plaatsen op de zwarte lijst óf 'witte lijst'. Aan veiligheid is ook gedacht. De beheerders bepalen wie er toegang tot deze functionaliteit heeft. De software bevat tevens een optie die e-mailontvangers automatisch op de witte lijst van de eindgebruiker zet, waardoor het risico op 'valse adressen' wordt verminderd. De witte lijsten kunnen desgewenst worden gebaseerd op domeinnamen, e-mailadressen en sleutelwoorden. Daarmee is de koek nog niet op. Er zijn meer handige beheersopties. De Bayesian-engine van de software is heel fijn te tunen door de simpele drag & drop-functionaliteit. Spam of ham staat in no-time in de juiste map. GFI MailEssentials is ook nog eens slim. Het leert van de spam en ham die het verzamelt. Hierdoor wordt de spamdetectiegraad nog eens vergroot."

Nauwkeurige rapporten en archivering
GFI heeft in de nieuwste versie van GFI MailEssentials ook de rapportage verbeterd en archiveringsmogelijkheden toegevoegd. Van Brugge: "Beheerders kunnen met de rapportage-engine nauwkeurige rapporten maken die vertellen hoeveel spam de software heeft gefilterd en welke regels de meeste spam hebben onderschept. Verder zijn er de gebruikelijke rapportages over eindgebruikers, domein en gebruik van de e-mailserver. Een ander nieuw onderdeel van de software is de mogelijkheid alle inkomende en uitgaande e-mail te bewaren in een Microsoft SQL Server-database. Via een webinterface kunnen beheerders een specifiek mailtje of een complete thread snel en gemakkelijk terugvinden. Dit is niet alleen van belangrijk voor backup- en zoekdoeleinden, maar ook voor het voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving omtrent corporate governance, zoals die onder andere staat omschreven in de Sarbanes-Oxley Act. Alle e-mailcorrespondentie moet voortaan zijn gearchiveerd."

Geautomatiseerd nieuwsbrieven verspreiden

Bijzonder handig aan GFI MailEssentials 10 is de list-server-optie. De beste manier om bedrijfsnieuwsbrieven te verspreiden is via een list-server. Het proces van aan- en afmelden (verplicht volgens de nieuwste antispamwetgeving) is op deze manier geautomatiseerd. Voorheen waren list-servers duur, lastig te beheren en integreerden ze niet met Exchange Server. Met de introductie van de list-server van GFI MailEssentials is dit compleet veranderd. De software kent een scherpe prijs en integreert naadloos met Microsoft Exchange. GFI MailEssentials kan Microsoft Access én Microsoft SQL Server als back-end gebruiken en ondersteunt zowel de nieuwsbrief- als de discussielijsten.

Andere antispamopties
Als onderdeel van GFI's multiple-layer-aanpak tegen spam analyseert GFI MailEssentials op geavanceerde wijze e-mailkoppen en herkent spam op basis van de informatie in het bericht zelf. De software vindt moeiteloos valse koppen, spammutatie, spam verzonden vanaf ongeldige domeinnamen, enzovoort. Beheerders hebben de mogelijkheid om sleutelwoorden te configureren, zodat ze een over een extra mogelijkheid beschikken e-mailverkeer op spam te checken.

De prijs van GFI MailEssentials for Exchange/SMTP 10 voor tien mailboxen bedraagt ¤ 250,00. Het pakket kan ook middels een GFI-bundel worden aangeschaft.

Een trialversie kan worden aangevraagd via: laureen.dix@przence.com.