Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KLM Open zet Unisys in voor informeren golffans

Unisys sponsor en scoring partner van KLM Open golftoernooi

SCHIPHOL-RIJK, 14 juli 2004 - Unisys is sponsor en Official Scoring Partner van het KLM Open golftoernooi dat van 5 tot en met 8 augustus in Hilversum plaatsvindt. Het KLM Open maakt gebruik van de Unisys Golf Scoring & Information Solution. Met deze oplossing worden bezoekers, radio & televisie en internetsites voorzien van achtergrondinformatie en actuele informatie over het toernooi en de spelers. De oplossing wordt ingezet op alle toernooien van de European Tour.

De Unisys Golf Scoring & Information Solution is een snel en betrouwbaar systeem voor het verzamelen en beschikbaar stellen van alle gegevens over de prestaties van de spelers. Scores en andere relevante gegevens worden op de baan direct ingevoerd in draadloze handheld-computers of via radiocontact doorgegeven aan de centrale scoringpost. Al deze gegevens worden vervolgens naar een centrale computer doorgestuurd, van waaruit ze beschikbaar worden gesteld voor toernooibezoekers, radio, televisie en internet.

Unisys verzorgt al sinds 1980 de score service van de belangrijkste Europese PGA golftoernooien. Dit jaar is Unisys 25 jaar scoring partner van het British Open. In de Verenigde Staten levert Unisys haar diensten aan het US Open, het PGA Championship en aan andere grote golftoernooien. Inmiddels vertrouwen gerenommeerde golforganisaties als de United States Golf Association, de Britse Royal and Ancient Golf Club én tv-zenders als de BBC, ABC, NBC en de Nederlandse NOS op Unisys voor het leveren van alle actuele toernooi-informatie. Een fors aantal gegevens en statistische data zijn ook via de website van de European Tour (www.europeantour.com) te raadplegen.

Unisys levert aan de organisatie van het evenement live-uitslagen voor de website en grafische afbeeldingen voor de televisiestations. Daarnaast is het Unisys-systeem een bron van informatie voor de internationale perscentra die de vorderingen van de spelers hiermee op de voet kunnen volgen. De door Unisys ontwikkelde website van de European Tour omvat bovendien een uitgebreide database met informatie over spelers en toernooien in de afgelopen 25 jaar.

Perspresentatie Unisys Golf Scoring & Information Solution

Unisys laat u op het KLM Open in Hilversum graag zien hoe de Golf Scoring & Information oplossing werkt. U krijgt uitleg over het systeem en de database, met een kijkje achter de schermen. De officiële uitnodiging volgt binnenkort. U kunt zich nu al aanmelden via een email naar swc@sterkwerk.nl.

Weblinks voor meer informatie

De Unisys Golf Scoring & Information Solution is te zien en zelf te bedienen tijdens het KLM Open in de Unisys Promo Unit in het Promodorp. Een uitgebreide beschrijving van de oplossing en alle opties en over het sponsorship van Unisys is te vinden op www.unisys.nl/golf.

Over Unisys sporttechnologie:

www.unisys.com/about__unisys/sports__systems/golf/index.htm

Over het KLM Open Golftoernooi:

http://www.klmopen.nl

Foto's rond Unisys en golf:

www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=33

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.



Ingezonden persbericht