Ingezonden persbericht

Prof. dr. Henriette Maassen van den Brink voorzitter COS

DEN HAAG, 20040714 -- Minister Van der Hoeven heeft per 1 juli 2004 prof.dr. Henriëtte Maassen van den Brink benoemd tot voorzitter van de Commissie van Overleg Sectorraden (COS). Zij volgt prof.dr. H.O. Voorma op, die deze functie zes jaar heeft bekleed. De COS is het samenwerkingsverband van sectorraden, die zich bezighouden met lange-termijnvisies en onderzoeksvragen. Zij voeden daarmee onder andere de overheid en onderzoeksprogrammerende instanties zoals NWO.


Henriëtte Maassen van den Brink is hoogleraar Empirische Arbeidseconomie, in het bijzonder gericht op de relatie tussen Scholing, Arbeidsmarkt en Economische ontwikkeling, en verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam.
Haar onderzoek begeeft zich op het terrein van arbeids-, onderwijs- en gezondheidseconomie.
Als visiting professor verbonden aan Stanford University en Cornell University en de European University Institute in Florence, specialiseerde zij zich in de onderwijs- en arbeidseconomie. Zij is wetenschappelijk coördinator van het NWO prioriteitprogramma SCHOLAR.
Verder is zij o.a. lid van
* de Onderwijsraad, het adviesorgaan voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
* het Centraal Plan Comité, de begeleidingscommissie van het Centraal Planbureau
* de KNAW wetenschapscommissie van het NIAS
* de Taskforce Ouderen en Arbeid (Ministerie van SZW)
* de Senaat en de Ethische Commissie van de Universiteit van Amsterdam
* de Raad van Toezicht van het Leids Universitair Medisch Centrum en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam.
Zij schrijft regelmatig in verschillende dag- en weekbladen en is vaste columnist voor onder andere Het Financieele Dagblad.



Ingezonden persbericht