Ingezonden persbericht


AntoniusMesosGroep en Mediasurface realiseren zorgoplossing voor kwaliteitsmanagement en intranet

Hilversum - Nieuwegein, 12 juli 2004 - De AntoniusMesosGroep en Mediasurface, leverancier van content management software, hebben besloten gezamenlijk een specifieke zorgoplossing in de markt te zetten. Het betreft een oplossing voor zorginstellingen waarmee zij effectief kwaliteitsdocumenten kunnen ontwikkelen en beheren binnen een volwaardige intranetomgeving. De oplossing wordt door de AntoniusMesosGroep zelf als eerste in gebruik genomen en in de toekomst door beide partijen actief gepromoot binnen de zorgsector. Op 30 juni jl. hebben beide partijen de overeenkomst hiervoor ondertekend. De AntoniusMesosGroep is al enige tijd op zoek naar een oplossing voor het optimaliseren van een aantal processen binnen de organisatie. Enerzijds betreft het de mogelijkheid om op effectieve en eenvoudige wijze een intranet op te zetten en te beheren. Daarnaast bestaat echter de behoefte om het proces van het creëren en actueel houden van kwaliteitsdocumenten (handboeken, protocollen e.d.) te optimaliseren en deze via het intranet te publiceren. Veelal zijn dit gescheiden processen, waarbij zowel een webcontent management systeem als een document management systeem worden ingezet. De AntoniusMesosGroep zag de toegevoegde waarde van een oplossing die beide processen verenigt. Na een uitgebreid selectietraject bleek Mediasurface als beste in staat met haar product de combinatie van webcontent- en documentbeheer te realiseren. Om specifiek aan alle kwaliteitseisen en -regels die binnen de zorg van kracht zijn te voldoen, wordt gebruik gemaakt van de binnen de AntoniusMesosGroep aanwezige kennis en expertise. De oplossing stelt de AntoniusMesosGroep in staat om een volwaardig intranet op te zetten dat door niet technische gebruikers onderhouden kan worden. Daarnaast kan de afdeling kwaliteitszorg zorgdocumenten creëren, beheren en publiceren met het systeem waarbij versiebeheer, workflow en autorisaties belangrijke aspecten van de oplossing vormen. Het resultaat is een standaard zorgoplossing, die één-op-één door andere zorginstellingen kan worden toegepast. Mediasurface heeft een dergelijke standaardoplossing al gerealiseerd voor het overheids- en het onderwijssegment en voegt op deze manier een zorgoplossing aan haar portfolio toe.

"Mediasurface onderscheidt zich door de duidelijke visie op informatie, waarbij inhoud, vorm, presentatie en gebruiker worden losgekoppeld. Dit maakt het mogelijk om informatie, beheerd en gecontroleerd, voor diverse doeleinden te gebruiken. De werkprocessen voor webcontent en documentbeheer komen grotendeels overeen, en documenten worden binnen de AntoniusMesosGroep via het intranet ontsloten. Door voor beide toepassingen dezelfde oplossing te kiezen, gaan we efficiënt om met mensen en middelen." Aldus Karin van Zijl, redacteur op de afdeling communicatie van de AntoniusMesosGroep.

"De AntoniusMesosGroep is een vooruitstrevende organisatie met een duidelijke visie op de wijze waarop het eigen functioneren verder geoptimaliseerd en de kwaliteit verhoogd kan worden. Daarbij gaan zij niet over één nacht ijs, maar wordt er terdege onderzocht wat de juiste oplossing is voor een specifiek probleem. Uiteraard zijn wij blij dat Mediasurface als beste oplossing uit de bus is gekomen. Dat onderstreept dat onze visie op content management goed aansluit op de wensen in de markt", aldus Arjen van den Akker, Marketing Manager bij Mediasurface.

Over de AntoniusMesosGroep
De AntoniusMesosGroep bestaat uit het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Mesos Medisch Centrum in Utrecht. Gezamenlijk verzorgen zij de ziekenhuiszorg in de regio Utrecht-West.

Het St. Antonius Ziekenhuis is een toonaangevend ziekenhuis met een rijke, gastvrije traditie. Het Antonius fungeert als regionaal ziekenhuis en als landelijk topklinisch en opleidingsziekenhuis, met ruimte voor initiatief, innovatie en professionele ontwikkeling. Op het gebied van de topklinische zorg en de medisch specialistische opleidingen werkt het Antonius nauw samen met UMCU.

Mesos Medisch Centrum bestaat uit de ziekenhuizen Mesos Oudenrijn en Mesos Overvecht, polikliniek en informatiecentrum Mesos Leidsche Rijn en het Mesos Diabetes Centrum Bilthoven. In 2005 begint Mesos met de bouw van een nieuw ziekenhuis in Leidsche Rijn, het nieuwe stadsdeel van Utrecht.

Over Mediasurface
Mediasurface is leverancier van Enterprise Content Management software. Mediasurface biedt een innovatief product met lage beheerkosten. Mediasurface richt zich op de combinatie van betrouwbare en schaalbare content management software met een uiterst gebruiksvriendelijke voorkant voor alle typen eindgebruikers. Daardoor wordt de Mediasurface software bij talloze klanten naar volle tevredenheid ingezet voor zeer uiteenlopende intranet-, extranet- en internettoepassingen.

Mediasurface heeft haar hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. In Nederland heeft Mediasurface een kantoor in Hilversum. Klanten van Mediasurface in de Benelux zijn onder andere AAInterfinance, AEGON, AntoniusMesosGroep, AZG, Claritas, Consumentenbond, Eneco, Gasunie, GTI, Holland Casino, Inspectie van het Onderwijs, Kluwer Academic Publishers, LUMC, NATO, SSA Global, Toerisme Vlaanderen, Triodos Bank, VGZ-IZA en Wereldomroep.

Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl