Ingezonden persbericht


Imation DAT 72-tapecassettes nu beschikbaar
Imation breidt productreeks uit met tape voor kleine en middelgrote bedrijven

Imation heeft per direct ook de DAT 72-tapecassette in haar assortiment opgenomen. Deze tape biedt een opslagcapaciteit van 72 gigabyte (36 gigabyte ongecomprimeerd) en heeft een overdrachtsnelheid van 3 megabyte per seconde. De Imation DAT 72-tapecassette is een uiterst geschikte opslagoplossing voor met name kleine en middelgrote ondernemingen.

"De meeste kleine ondernemingen maken een back-up van minder dan 100 gigabyte aan gegevens. De DAT 72 is daartoe een geschikte opslagoplossing", zegt Peter Paul van Heesewijk, Markets Business Manager Imation Europe. Ook 4mm DDS 125- en DDS 150-tapecassettes blijven te gebruiken in DAT 72- tapedrives en hiermee wordt de eventueel eerder gedane investering in het populaire 4mm-formaat veiliggesteld.

"We zien de afgelopen jaren een stijging in de vraag naar geschikte opslagoplossingen, met name van het MKB", voegt Van Heeswijk toe. "Imation verwacht dat deze bedrijven hun opslagoplossingen zullen opwaarderen. Dit betekent wel dat mogelijke klanten hun gewoonten inzake opslagbeheer dienen bij te stellen." Uit een onlangs verschenen rapport van The Storage Pipeline (www.storagepipeline.com) blijkt dat veel kleine bedrijven geen noodplan hebben opgesteld in geval van een ramp. Echter ze zien wel de noodzaak om hun gegevens te beschermen tegen ongevallen door een natuurlijk oorzaak of door aanvallen van hackers. Van de 237 kleine bedrijven die Small Business Pipeline in 2004 heeft ondervraagd, zegt 73 procent van de respondenten geen geschreven plannen te hebben hoe te handelen bij een incident. Van de 27 procent die wel een geschreven plan heeft, heeft 80 procent van de bedrijven dit plan jaarlijks met de medewerkers besproken.

Imation heeft al meer dan vijftig jaar kennis en ervaring in de tapetechnologie. Op de Imation-website zijn aanbevelingen en tips te vinden inzake het omgaan met tapemedia.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op pressroom.imation.com

Imation International B.V.
Bert Duisenberg

00 31 (20) 654 21 56
bpduisenberg@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw

00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl