FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten eist werkzekerheid voor alle NS-werknemers

FNV Bondgenoten eist van NS volledige werkzekerheid voor alle NS-personeel. De bond voelt zich hiertoe gedwongen door de nieuwe plannen van het kabinet rondom de ontslagvergoeding. Dit staat in een brief die vandaag aan directeur Veenman van NS Reizigers is gestuurd.
Vorige week heeft het kabinet aangekondigd dat werknemers die ontslagen worden, eerst de ontslagvergoeding moeten 'opeten' en daarna pas recht hebben op en WW-uitkering. Dit betekent voor veel werknemers dat het recht op WW voor een groot deel komt te vervallen. Hierdoor wordt hun inkomenspositie ernstig aangetast maar ook het sociaal plan dat FNV Bondgenoten met NS heeft is niets meer waard. Het heeft voor de vakbond en de werkgever immers geen enkele zin meer om ontslagvergoedingen af te spreken.

Bij NS staan de komende tijd een aantal reorganisaties gepland, waarbij dus vele werknemers gedupeerd zullen worden door de kabinetsplannen die al op 1 januari a.s. in moeten gaan. FNV Bondgenoten verwacht dan ook grote onrust onder het personeel. De bond voelt zich genoodzaakt om nu al bij NS aan te geven dat zij bij de komende ontslagrondes geen gedwongen ontslagen zal accepteren en een volledige werkzekerheidsgarantie voor het voltallige personeel zal eisen.

Meer informatie:
Andries van den Berg, bestuurder FNV Bondgenoten
030-2737122 of 06-22973930
Nathalie Koopman, voorlichter

030-2738389 of 06-51406105

14 jul 04 15:32