Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 14-07-2004

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagochtend is een 53-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het meenemen van kleding uit een winkel aan de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch. Ze werd betrapt door een winkelmedewerkers die haar overdroeg aan de politie. De vrouw is meegenomen naar bureau voor verhoor.

ACTIE TEGEN AUTOINBRAAK

s-Hertogenbosch - In de wijk De Vliert (de wijk rond de Aartshertogenlaan) in s-Hertogenbosch wordt donderdagavond een actie tegen auto-inbraak gehouden. Deze actie is een initiatief van de politie, welzijnsinstelling Divers en de wijkraad Muntel, Vliert en Orthenpoort. Tijdens deze actie controleren vrijwilligers uit de wijk samen met de politie of er in een auto zichtbaar aantrekkelijke goederen voor inbrekers liggen, zoals autoradios, zonnebrillen, laptops en snoepgoed. Na de controle krijgt elke auto een folder onder de ruitenwisser met het resultaat van de controle. Vorige maand was deze actie al succesvol in de Muntel

s-Hertogenbosch Woensdagochtend is een 44-jarige man uit s-Hertogenbosch in zijn woning aangehouden voor het bedreigen en discrimineren van buurtgenoten. Hij wordt verdacht van het ingooien van ruiten, het uitten van beledigende en discriminerende opmerkingen en bedreigingen met de dood. De man is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 37-jarige man uit s-Hertogenbosch in zijn woning aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man had zijn vriendin een blauw oog geslagen, toen zij onenigheid hadden. De man is ingesloten.

DRIE ZAKKENROLSTERS AANGEHOUDEN

Rosmalen Woensdagmiddag zijn drie Eindhovense vrouwen (22, 21 en 16-jaar) aangehouden in een winkel aan de Raadhuisstraat in Rosmalen op verdenking van zakkenrollen. Een 70-jarige vrouw wilde pinnen bij een geldautomaat, toen ze werd aangesproken door de vrouwen. Later werd ze werd ze in een winkel opnieuw aangesproken door dezelfde vrouwen. Toen ze zich omdraaide, zag ze dat één van de drie vrouwen haar portemonnee vast had. De portemonnee werd in haar tas teruggegooid. Een medewerker van de winkel had echter gezien dat ze het pinpasje uit de portemonnee hadden gehaald en heeft ze aangehouden en overgedragen aan de politie. De drie verdachten zijn ingesloten.

BRANDSTICHTING

Vlijmen De politie is een onderzoek gestart naar een vermoedelijke brandstichting in een woning aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen.

Rond 15.30 werd een brand in een woning gemeld. De politie en brandweer gingen ter plaatse. In de woning was veel rookontwikkeling. Het bleek dat er geen personen in de woning aanwezig waren. Wel vond de brandweer een moederkat met 5 kittens. Deze zijn door de dierenambulance meegenomen. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting omdat er verschillende vuurhaarden in de woning werden ontdekt.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. U kunt contact opnemen met politie Vlijmen (0900-8844, lokaal tarief)

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is een 49-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De politie viel op dat de man een slingerende manier van rijden en had. Uit een blaastest bleek dat de man veel te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

s-Hertogenbosch Bij een verkeerscontrole op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch is een 64-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek veel te veel gedronken te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 6 uur.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

Vught Woensdag vroeg in de ochtend is een 37-jarige Bosschenaar aangehouden in de Moleneindplein in Vught op verdenking van auto-inbraak. Een getuige zag dat de man bezig was een auto te open te breken. Vervolgens heeft de politie de man in de buurt van de auto aangehouden. De verdachte is ingesloten.

GETUIGEN GEZOCHT: DOORRIJDEN NA AANRIJDING

Boxtel Woensdagochtend rond 8.20 is een 31-jarige automobilist uit Eindhoven gewond geraakt bij een ongeval op de A2 ter hoogte van Boxtel.

De automobilist reed op de versmalde linker rijstrook toen hij rechts werd ingehaald door een donkerblauwe bedrijfsauto met een cabine en een platte laadbak met daarin verkeerspionnen. Beide autos reden een tijdje achter elkaar. Toen de bestuurder van de personenauto bezig was de bedrijfsauto in te halen, zette de onbekende bestuurder van de bedrijfsauto zijn linkerrichtingaanwijzer uit en stuurt plotseling naar links. Om een botsing te voorkomen remde de bestuurder van de personenauto en stuurde naar links. Daarna stuurde de automobilist naar rechts en verloor controle over zijn stuur. Hij komt in de berm tegen een boom tot stilstand. De bestuurder van de bedrijfsauto is zonder te stoppen doorgereden. De automobilist wist zelf uit zijn auto
-die total-loss is- te komen. Hij was gewond aan zijn linkeronderarm, knie en linkerbovenbeen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Ook zoekt de politie de bestuurder van de blauwe bedrijfsauto met cabine en platte laadbak. (politie Boxtel, 0900-8844)

WINKELDIEFSTAL

Boxtel-
Dinsdagmiddag zijn op Fellenoord een 50-jarige vrouw uit Amsterdam, een 38-jarige vrouw met de Poolse nationaliteit en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. De drie personen zouden zojuist uit een winkel aan de Rechterstraat enkele goederen hebben ontvreemd. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel- In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Europalaan een 30-jarige vrouw uit Sint Michielsgestel aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobiliste kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

HENNEPTOPPEN IN WONING

Veghel-
Woensdagochtend heeft de politie in een woning aan de Middegaal een leegstaande hennepkwekerij ontruimd. Een hoeveelheid henneptoppen werd inbeslaggenomen. De 38-jarige eigenaar van het pand afkomstig uit Veghel is ter plaatse door de politie verhoord.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Uden-
Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Drossaard een 62-jarige man in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had snoepwaren weggenomen zonder deze te betalen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

WONINGINBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT

Mill- In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie van een zeer allerte getuige de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Bernhardstraat. De getuige zag drie personen met een zaklamp aan de voor- en achterzijde van een woning staan. Ter plaatse gearriveerd zagen de agenten dat de mannen enkele goederen weggooiden in een tuin. Hierop zijn de 21-jarige man uit Nijmegen, 20-jarige man uit Boxmeer en een 20-jarige man uit Heijen aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. Eén van deze goederen bleek een bos autosleutels afkomstig uit deze woning te zijn. De drie verdachten zijn inverzekering gesteld voor nader onderzoek.

GEWAPENDE OVERVAL

Gassel- Dinsdagavond rond 21.00u heeft er een overval plaatsgevonden op een bedrijf aan het Maasveld. Een man kwam, gewapend met een mes, het pand binnen en eiste geld van een medewerker. De dader ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag in een personenauto vandoor, in de richting van de A73. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact met haar opnemen via 0900-8844.

AANHOUDING NA VERNIELING AUTO

Boxmeer- Woensdagochtend is in zijn woning in Boxmeer een 43-jarige man aangehouden. De man zou zojuist in de Spoorstraat met zijn fiets vernielingen hebben gepleegd aan een geparkeerd staande auto. De verdachte reed meerdere malen met opzet tegen de auto en veroorzaakte daarbij schade aan deze auto. De fietser is overgebracht naar het politiebureau.