Twee verdachten in zaak dode Pool aangehouden

's-Hertogenbosch 14-07-2004

TWEE VERDACHTEN IN ZAAK DODE POOL AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Het rechercheteam dat de gewelddadige dood van een 37-jarige Pool onderzoekt, heeft vanmorgen in Boxtel een 27-jarige en een 22-jarige inwoner uit die plaats aangehouden als verdacht van betrokkenheid daarbij.

Feiten:

Het levenloze lichaam van de Pool werd op woensdag 28 april jl. omstreeks 07.00 uur in het natuurgebied de Bossche Broek aan de Zuiderplas in s-Hertogenbosch door een wandelaar aangetroffen. De politie zette een team van 25 rechercheurs op de zaak. In eerste instantie richtte het onderzoek zich op het vaststellen van de identiteit van de man. Uit onderzoek door de recherche kwam vast te staan dat het slachtoffer op dinsdag 27 april in Duisburg (Duitsland) op de trein naar Nederland was gestapt.

Onderzoek:

De politie verrichtte de afgelopen tijd veel onderzoek, zo zijn er o.a. drie passantenonderzoeken geweest in de Bossche Broek en in de omgeving van het station in Boxtel. De onderzoeken in Boxtel werden verricht omdat het vermoeden bestond dat het slachtoffer daar de avond voorafgaande aan zijn dood in een auto was gestapt. Uit de vele getuigenverhoren die hebben plaatsgevonden, ontstond er een steeds duidelijker beeld van betrokkenheid van de twee aangehouden verdachten.

Link met Eindhoven:

Op vrijdag 2 juli jl. werd een 27-jarige Eindhovense in haar woning aan de Tobias Asserstraat ernstig mishandeld door een man die zij eerder die avond in de Eindhovense horeca had ontmoet. Uit video opnamen, gemaakt in een Eindhovense horecagelegenheid, bleek dat het dezelfde verdachte betrof die het rechercheteam van de politie Brabant-Noord op het oog had in verband met de gewelddadige dood van de Pool. De politie Brabant-Noord en Brabant Zuid-Oost bundelden de krachten in beide onderzoeken. Vandaag resulteerde dat in de aanhouding van de twee verdachten.

Aanhoudingen:

De verdachten zijn in twee verschillende panden in Boxtel van hun bed gelicht. Bij de aanhouding van de 27-jarige verdachte is een arrestatieteam ingezet. De politie heeft onder leiding van de rechter-commissaris onderzoek gedaan in een drietal woningen. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld.

DNA:

Het verdere onderzoek zal o.a. gericht zijn op het verhoor van beide verdachten, het afnemen van DNA en het onderzoek daarvan bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Beide verdachten worden aanstaande vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.