Ingezonden persbericht


Trend Micro beschermt HP ProLiant-Servers voor MKB-bedrijven tegen virussen en spam

HP voorziet ProLiant Servers voor het eerst van vooraf geïnstalleerde antivirus en -spam oplossingen: vermindering van installatie-inspanningen

Utrecht, 14 juli 2004 - HP gaat zijn ProLiant-Servers voor MKB-klanten standaard uitrusten met Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for Small and Medium Businesses v2.0 van Trend Micro (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), vooraanstaand leverancier van antivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -services. Deze servers zijn verder uitgerust met Microsoft Windows Small Business Server 2003 (SBS).

Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for SMB is een geïntegreerde antivirus- en antispamoplossing voor kleine en middelgrote kantooromgevingen met werkstations, servers en Microsoft Exchange-servers. De oplossing ondersteunt Microsoft Windows SBS 2003. Trend Micro heeft deze oplossingen speciaal ontwikkeld om het aanschaffen, inzetten en onderhouden van complete beveiligingsoplossingen voor MKB-klanten te vereenvoudigen. De beveiligingsbundel voor servers voor MKB-klanten is de eerste antivirus- en antispam-oplossing die HP vooraf installeert op zijn ProLiant-servers met Microsoft Windows Small Business Server 2003.

"De pre-installatie van een combinatie van Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for SMB en Windows Small Business Server 2003 op HP ProLiant-servers biedt kleinere organisaties en service providers een direct inzetbaar en betrouwbaar server- en beveiligingsplatform", zegt Steve Quane, Global Director Product Marketing bij Trend Micro.

"Beveiligingsonderwerpen als het beheersen van spam en virussen kunnen de productiviteit van medewerkers negatief beïnvloeden en de bedrijfsvoering stagneren", aldus James Mouton, Vice-President Platform Division Industry Standard Servers van HP. "We lossen deze problemen samen met Trend Micro op door MKB-klanten een eenvoudige en veilige 'out-of-the-box'-serveroplossing te bieden. Samen zetten we ons in om kleinere organisaties complete oplossingen te leveren, die eenvoudig te installeren en inzetbaar zijn."

Ook leveranciers die Microsoft Windows SBS 2003 bij klanten inzetten, hebben voordeel van de geïnstalleerde beveiligingsoplossing van Trend Micro. Dit bespaart tijd bij de installatie en inzet.

"We hebben veel vertrouwen in de Trend Micro-producten en raden ze aan voor alle Microsoft SBS-installaties", zegt Harry Brelsford, ervaren SMB-consultant en oprichter van de SMB Nation Conference. "Deze gezamenlijke oplossing vereenvoudigt de inzet van virus- en spambescherming binnen SBS-omgevingen. Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for SMB op de HP ProLiant-server biedt klanten een oplossing voor de bescherming van de complete Microsoft SBS 2003-omgeving."

Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for SMB scant en elimineert virussen binnen het bedrijfsnetwerk en blokkeert spam op de e-mailserver voordat deze de eindgebruiker bereikt. Een webgebaseerde console vergemakkelijkt het beheer en vermindert de complexiteit van verschillende beveiligingsoplossingen.

De beschikbaarheid van Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for SMB v2.0, geïnstalleerd op HP ProLiant ML100 en ML300 series-servers is gepland eind derde, begin vierde kwartaal van 2004. De oplossing komt eerst in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en een deel van Azië op de markt met een Engelse interface. Andere talen volgen later. Een 90-dagenlicentie van Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for SMB kan worden uitgebreid tot een licentie die jaarlijks vernieuwd wordt via een activatiecode, verkrijgbaar bij een Trend Micro reseller.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.

Ingezonden persbericht