Gemeente Leiden

Ondertekening grondovereenkomst Luifelbaan

Vandaag ondertekenden Alexander Geertsema, wethouder Economische zaken gemeente Leiden en Jeroen Galle, projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling, de grondovereenkomst Luifelbaan. Deze overeenkomst is de bezegeling van de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente Leiden en Bouwfonds Ontwikkeling in december 2002 sloten, om tot een ingrijpende revitalisering van de Luifelbaan over te gaan. Door deze overeenkomst kan Bouwfonds Ontwikkeling overeenkomsten sluiten met andere marktpartijen en kunnen de bouwwerkzaamheden in gang gezet worden.

Er is een tijdelijke supermarkt op het Bevrijdingsplein ingericht die medio deze week in bedrijf gaat. Bouwfonds kan nu de aannemer opdracht geven om de komende septembermaand met de verbouwing en uitbreiding van de eerste fase te beginnen, het flatgebouw aan het Bevrijdingsplein.

De gemeente is al enige tijd bezig met allerlei voorbereidende werkzaamheden aan kabels en leidingen in het winkelcentrum. Vanwege de uitbreiding van de eerste fase, wordt direct na de vakanties de toegangsweg naar het parkeerterrein Bevrijdingsplein verlegd. Om tijdens de bouwperiode zoveel mogelijk parkeerruimte rond het winkelcentrum beschikbaar te houden is in de afgelopen maanden de Kuipers Rietbergstraat al opnieuw ingericht, waarbij het aantal parkeerplaatsen daar is verdubbeld.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met, Floor van Deursen afdeling Communicatie van de dienst Bouwen en Wonen, tel. 07-516 5707, of Jeroen Galle projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling tel. 06-51890096. Voor het opvragen van een foto van de ondertekening kunt u contact opnemen met Floor van Deursen.


---- --