Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 14 juli 2004

(
Katwijk - Politie pakt daders van grafschennis op

Acht jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hebben tegenover de politie bekend verantwoordelijk te zijn geweest voor de vernielingen op begraafplaats 'Duinrust' aan de Parklaan. De vernielingen werden gepleegd in de nacht zaterdag 29 op zondag 30 mei 2004. Er werden van diverse graven, planten en lampen vernield en diverse goederen gestolen zoals lampen, en een glazen vaas. Rond 00.20 uur betrapte een getuige een groep jongeren op de begraafplaats en stuurde ze weg. Later bleek dat er aan negen graven vernielingen aangericht waren. Door alle benadeelden is aangifte gedaan. De politie startte een uitgebreid onderzoek. Hierbij werd uitvoerig gebruik gemaakt van de media. De oproepen leverde voldoende informatie op om tot aanhoudingen over te gaan. Veertien jongeren werden in de maand juni verhoord. Na eerst stellig ontkend te hebben kwam de waarheid aan het licht. De jongeren verklaarden onder invloed van drank te hebben gehandeld. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de benadeelden geïnformeerd over het bekend worden van de grafschennisplegers. Tevens heeft de politie een begin gemaakt met de schadebemiddeling.


Hazerswoude-Dorp Snelheidscontrole

De politie heeft in de avonduren van dinsdag 13 juli en de daarop volgende nacht een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de N11, Gemeneweg en Hoogeveenseweg. In totaal zijn 20 personen staande gehouden vanwege een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid op de Hoogeveenseweg was 128 km/uur; de maximumsnelheid op deze weg is 80 km/uur. Op de N11, waar een maximumsnelheid van 100 km/uur geldt, was de hoogst gemeten snelheid 146 km/uur. De snelheidsovertreders kregen een bekeuring.
Op de Gemeneweg hield de politie een 58-jarige vrouw uit Boskoop aan die te veel gedronken had. De ademanalyse wees 425 ug/l uit, bijna het dubbele van de toegestane hoeveelheid 220 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.
Verder schreef de politie ook nog een bekeuring uit aan een automobilist zonder rijbewijs en aan iemand die de autogordel niet droeg.

Boskoop Woninginbraak
In een woning aan de Fazantendreef is dinsdag 13 juli ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen. De inbraak werd gepleegd tussen 13.45 en 17.30 uur toen de bewoner even afwezig was. Men was de woning binnengekomen door een raam aan de voorzijde van de woning te forceren. Er werden sieraden en een geldbedrag gestolen. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen die iets verdachts hebben gezien rond genoemde tijdstippen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


-----------------------------------einde berichten ------------------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --