Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


----------
Topsportcommissie maakt definitieve EK rijders bekend

De Nederlandse skeelerselectie staat er beter voor dan ooit. "Ik wil me niet uitlaten over het aantal medailles dat we zouden kunnen halen, maar ik ben optimistisch," zegt bondscoach John Davis van de Skatebond Nederland. De bondscoaches Davis en Desly Hill en de topsportcommissie van de SBN hebben vandaag de definitieve selectie bekendgemaakt die Nederland gaat vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap, 1 t/m 3 augustus in Heerde (piste) en 4 t/m 7 augustus in Groningen (weg).

Uit de voorlopige selectie, die de coaches eerder maakten, moesten bij de mannen nog vier wegrijders en twee pisterijders afvallen. Bij de vrouwen moesten nog twee piste- en twee wegrijders afvallen. De afvallers zijn wel geselecteerd voor de afsluitende marathon waar twaalf vrouwen mogen starten, en achttien mannen.

Bij de mannen zijn acht rijders voor de piste en acht voor de weg geselecteerd. Op de sprintnummers op de piste rijden Karlo Timmerman uit Staphorst, Michel en Ronald Mulder uit Zwolle en Roy Boeve uit Kampen. Op de puntenkoers en de afvalkoers rijden Jan van Loon uit Leeuwarden, Sjoerd Huisman uit Andijk, Ingmar Berga uit Hoogeveen en Willem Hut uit Haule. De laatste twee starten ook in de puntenkoers en afvalkoers op de weg in Groningen, samen met Arjan Smit uit Nijeveen en Arjan Mombarg uit Vorden. De sprintnummers op het wegtoernooi worden gedaan door thuisrijder Aernout Snoek, Karlo Timmerman, Roy Boeve en Ronald Mulder.

Op het pistetoernooi in Heerde vertegenwoordigen zes vrouwen Nederland: Elma de Vries uit Haule, Foske Tamar van de Wal uit Grijpskerk, Janneke Hut uit Haulerwijk, Mariska Huisman uit Andijk, Mischa Top uit Groningen en Tijn Ponjee uit Utrecht. Dezelfde dames starten in het wegtoernooi, aangevuld met Nienke Stenekes uit Damwoude en Jannitta Spigt uit Ede.

De andere namen die uit de voorlopige selectie zijn gevallen, maar wel evenals alle eerder genoemde rijders op de marathon starten, zijn bij de mannen Bob de Vries uit haule, Paul Bos uit Wartena en Mark Horsten uit Haulerwijk. Speciaal voor de marathon waren al geselecteerd Erik Hulzebosch uit Loozen, Klaas Slager uit Staphorst en Geert Plender uit Kamperveen. Bij de vrouwen rijden extra op de marathon Marinda en Petra van Bergeijk uit Lelystad, Jenita Hulzebosch-Smit uit Loozen, Linda Schellekens uit Lyon (Frankrijk) en Anniek ter Haar, het jonge talent uit Dedemsvaart dat niet in de voorlopige selectie zat, maar wegens goede prestaties is toegevoegd.

De afgelopen maanden zijn de bondscoaches intensief met de rijders bezig geweest, om zodoende tot de best mogelijke keuze te komen. Zo heeft de selectie een week lang in Epe gelogeerd om elke dag samen op de piste en de baan van Heerde te trainen.

Meer info: www.euroinline2004.nl


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl