Ingezonden persbericht


SAP neemt softwarebedrijf A2i over

Strategische overname breidt SAP NetWeaver-platform uit met meer mogelijkheden op het gebied van bedrijfsbreed beheer van masterdata

's-Hertogenbosch, 14 juli 2004 - SAP heeft softwarebedrijf A2i overgenomen. SAP zal xCat, het platform van A2i voor bedrijfsbreed productcontentmanagement (PCM) en crossmedia catalog publishing, volledig integreren in het SAP NetWeaver-platform. xCat is een bewezen oplossing voor een brede reeks verticale markten, zoals industriële goederen, fabricage, automotive, de medische sector en de detailhandel. De integratie met het SAP NetWeaver-platform resulteert in een innovatieve oplossing voor het beheer van alle soorten masterdata binnen een schaalbare en flexibele architectuur. Financiële informatie over de overname is niet bekendgemaakt.

Het nieuwe SAP Master Data Management (MDM) komt in het najaar van 2004 op de markt als update op de 2004-versie van SAP NetWeaver. SAP MDM biedt uitgebreide ondersteuning van bedrijfsbreed PCM, een krachtige oplossing voor verzameling en harmonisering van data en verbeterde, webgebaseerde, elektronische catalogi voor verkoop en inkoop. De oplossing biedt ook nieuwe functionaliteit op het gebied van zoeken, intelligent beheer van afbeeldingen en documenten en publicatie van catalogi. Daarnaast levert SAP een geïntegreerde oplossing voor wereldwijde datasynchronisatie voor de detailhandel en de verticale markt voor consumentenproducten.

SAP en A2i delen de visie over het aanbieden van een open technologieplatform in plaats van losse oplossingen voor beheer van product- en klantgegevens. SAP MDM is aan te passen aan de behoeften van een brede reeks verticale markten en integreert naadloos met de bestaande architectuur van de klant. Klant-, leverancier- en productinformatie worden centraal opgeslagen, hoeven slechts eenmaal te worden ingevoerd en zijn eenduidig beschikbaar voor alle andere applicaties in de organisatie.

"Het overnamebeleid van SAP richt zich niet op het kopen van marktaandeel of klantenbestanden, maar op het verwerven van technologieën die een aanvulling zijn op ons huidige aanbod en die niet voor vergelijkbare kosten of binnen dezelfde tijd zelf zijn te ontwikkelen", aldus Henning Kagermann, chairman en CEO van SAP. "Op deze wijze biedt SAP haar klanten oplossingen waarmee zij hun bestaande IT-investeringen beschermen, de technologiekosten drukken en de return on investment maximaliseren."

Meer informatie over SAP MDM is te vinden op www.sap.com/solutions.netweaver/masterdata.

Meer informatie over SAP NetWeaver is te vinden op www.sap.com/solutions/netweaver/.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 28 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 21.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 69.700. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands.



Ingezonden persbericht