Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen 14-07-2004

Alcomobilist
BEILEN - Woensdagmorgen werd een 57-jarige man uit Roosendaal gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Schultenstraat reed. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,8 te hebben. Met een bekeuring en een rijverbod van 2 uur kon hij het bureau verlaten. Overigens was hij daar aan het begin van de ochtend geweest om de weg te vragen en toen rook een medewerkster al een alcohollucht bij deze bestuurder.

Openbaar bankje gestolen
ZWINDEREN - Vandaag deed een 73-jarige man uit Zwinderen namens Plaatselijk Belang aangifte van diefstal van een houten bank. Deze stond op de hoek van de Hullendijk met de Paardevaalsweg. Plaatselijk Belang zit met een schade van 200,- en voorbijgangers kunnen nu daar niet meer zitten.

Onverzekerd onder invloed
GIETEN - Woensdagmiddag werd een 33-jarige man uit Veendam gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Spiekersteeg reed. Zijn auto was niet verzekerd en de man had een alcoholpromillage van 1,4. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd en de man kreeg twee processen-verbaal.

Vernielingen aan hertenkamp
MEPPEL - Vanmorgen deed een 38-jarige man uit Meppel namens de gemeente aangifte van vernieling. Het hekwerk werd aan de kant van het Wilhelminapark op twee plaatsen vernield waardoor alle herten er uit liepen. De gemeente zit met een schade van 6.000,-. Voor zover men kan nagaan zijn de herten nu allemaal weer terug. Opmerkelijk is dat even verderop in de omheining van het dierenparkje bij de Reestoeverschool aan de Jacob Marisstraat een gat is geknipt. Daar is een schade van ongeveer 1.000,-. De politie vraagt aan het publiek of er getuigen zijn die iets van deze vernielingen heeft gezien. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 15 juli 16.30 uur. Tel. 0592-361294 of 06 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl