Comfyland BV

ComfyCorner: eerste computerspeelhoek voor peuters en kleuters

Nieuwegein, 14 juli 2004 Comfyland introduceert de ComfyCorner; 's werelds eerste computerspeelhoek voor kinderen van 1 tot 5 jaar. De ComfyCorner is een speelmeubel met een Comfy EasyPC Keyboard, gekoppeld aan een geïntegreerde Windows-PC.

Winkels, wachtruimtes en showrooms
Ouders van kleine kinderen zullen de volgende situatie herkennen: tijdens het winkelen worden ze afgeleid doordat de kinderen zich gaan vervelen of op een duidelijke manier kenbaar maken dat ze liever weer naar huis gaan.

De ComfyCorner speelt hier op in en is ontworpen voor bijvoorbeeld winkels of wachtruimtes van financiële instellingen, ziekenhuizen en huisartsen. Peter van Ruiten, directeur Comfyland Benelux: "Eigenlijk komt iedere locatie waar medewerkers rustig met ouders willen overleggen voor een ComfyCorner in aanmerking. In de tussentijd kunnen kinderen namelijk spelend leren achter het Comfy EasyPC Keyboard. Door de jeugdige gezinsleden op een vriendelijke en veilige manier te vermaken, is de ComfyCorner een investering die zichzelf weer terugverdient."

Voor showrooms van garages en autodealers is ook een speciale versie van de ComfyCorner ontworpen in de vorm van een auto (ComfyCar).

Ontwerp en samenwerking
De ComfyCorner is een ontwerp van Kids-F in samenwerking met Heutink en Comfyland. Kids-F is gespecialiseerd in het flexibel ontwerpen en desgewenst op maat produceren van meubilair, voor met name peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Heutink is als totaalleverancier voor de onderwijsmarkt verantwoordelijk voor de geïntegreerde pc in de ComfyCorner.

Prijsindicatie en garantie
De ComfyCorner is verkrijgbaar vanaf zo'n 99 euro per maand* (inclusief schadeverzekering en 3-jaar volledige on-site garantie voor service en reparatie op locatie van de klant). Hierbij wordt het product afgeleverd en geïnstalleerd op een willekeurig adres binnen Nederland en België. De ComfyCorner wordt geleverd inclusief een computer met Intel Pentium-IV processor.

Het TFT-beeldscherm is voorzien van een beschermende glasplaat. Kopers van een ComfyCorner krijgen verschillende Comfy Cd-rom's voor de leeftijdsgroep 1-3 en 3-5 jaar.

Beschikbaarheid
De ComfyCorner is direct te bestellen waarbij, mede afhankelijk van eventuele speciale wensen, een levertijd geldt van 2 tot 8 weken. In overleg is het mogelijk te kiezen voor een afwijkend ontwerp, ander kleurgebruik en gebruik van logo's, bijvoorbeeld voor een specifieke locatie of voor grotere aantallen.

Het Comfy EasyPC Keyboard (99 euro inclusief BTW) en aanvullende software (29 euro per titel) is door consumenten ook gewoon te bestellen via de catalogus en de websites van Wehkamp, ECI en de Nederlandse Boekenclub. Daarnaast is het product te koop op de baby- en speelgoedafdeling van de Bijenkorf, in de babywinkels van DuimeLand, BabyTwinkel en B-bel en in een aantal zelfstandige babyspeciaalzaken.


* Prijsindicatie exclusief BTW voor full operational lease met een looptijd van 36 maanden. Na afloop van de leaseperiode wordt de ComfyCorner voor een klein bedrag eigendom of kan de ComfyCorner worden ingeruild voor een nieuw exemplaar onder soortgelijke condities. Maandbedrag afhankelijk van uitvoering en actuele rentestand op het moment van afsluiten van de overeenkomst en onder voorbehoud van kredietacceptatie. Leasingpartner: Touch N' Lease (Zeist).


-------------

Fotomateriaal in hoge resolutie van zowel de ComfyCorner als ComfyCar is beschikbaar via comfy(at)whizpr.nl

Over Comfyland
Comfyland in Nieuwegein biedt peuters en kleuters op een veilige, vriendelijke en natuurlijke manier de eerste kennismaking in de spannende multimedia-wereld, waarbij ervaringen en plezier worden gekoppeld aan leren en ontwikkeling. Alle Comfy-producten zijn ontwikkeld en ontworpen door een in pedagogiek gespecialiseerd onderzoeks- en ontwikkelingsteam. Dit team richt zich met name op technologische media, aangepast op de vaardigheden en belangstelling van kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 5 jaar. Naast de ComfyCorner en het Comfy EasyPC Keyboard, ontwikkelde het team ook de veilige ComfyNet Internet-omgeving, waar kinderen zonder hulp van ouders kunnen surfen. Leesvaardigheid of met een muis om kunnen gaan is daarbij niet vereist. Het hoofdkantoor van Comfyland bevindt zich in Israël. Meer informatie is beschikbaar via www.comfyland.nl.