2e persbericht van woensdag 14 juli 2004

Eindhoven 14-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven/Boxtel: Verdachte mishandeling Eindhoven aangehouden

Het rechercheteam van de politie Brabant-Noord dat de gewelddadige dood van een 37-jarige Pool onderzoekt, heeft vanmorgen in Boxtel een 27-jarige en een 22-jarige inwoner uit die plaats aangehouden als verdacht van betrokkenheid daarbij. De 27-jarige man wordt ook verdacht van een ernstige mishandeling in Eindhoven.

Het levenloze lichaam van de Pool werd op woensdag 28 april jl. omstreeks 07.00 uur in het natuurgebied de Bossche Broek aan de Zuiderplas in 's-Hertogenbosch door een wandelaar aangetroffen. De politie zette een team van 25 rechercheurs op de zaak. In eerste instantie richtte het onderzoek zich op het vaststellen van de identiteit van de man. Uit onderzoek door de recherche kwam vast te staan dat het slachtoffer op dinsdag 27 april in Duisburg (Duitsland) op de trein naar Nederland was gestapt.

De politie verrichtte de afgelopen tijd veel onderzoek. Zo zijn er o.m. drie passantenonderzoeken geweest in de Bossche Broek en in de omgeving van het station in Boxtel. De onderzoeken in Boxtel werden verricht omdat het vermoeden bestond dat het slachtoffer daar de avond voorafgaande aan zijn dood in een auto was gestapt. Uit de vele getuigenverhoren die hebben plaatsgevonden, ontstond er een steeds duidelijker beeld van betrokkenheid van de twee aangehouden verdachten.

Op vrijdag 2 juli werd een 27-jarige Eindhovense in haar woning aan de Tobias Asserstraat ernstig mishandeld door een man die zij eerder die avond in de Eindhovense horeca had ontmoet. Uit video-opnamen, gemaakt in een Eindhovense horecagelegenheid, bleek dat het dezelfde verdachte betrof die het rechercheteam van de politie Brabant-Noord op het oog had in verband met de gewelddadige dood van de Pool, namelijk de 27-jarige man. De politie Brabant-Noord en Brabant Zuid-Oost bundelden de krachten in beide onderzoeken. Vandaag resulteerde dat in de aanhouding van de verdachten.

De verdachten zijn in twee verschillende panden in Boxtel van hun bed gelicht. Bij de aanhouding van de 27-jarige verdachte is een arrestatieteam ingezet. De politie heeft onder leiding van de rechter-commissaris onderzoek gedaan in een drietal woningen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het verdere onderzoek zal o.a. gericht zijn op het verhoor van beide verdachten, het afnemen van DNA en het onderzoek daarvan bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Beide verdachten worden aanstaande vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. In het belang van het onderzoek kunnen verder geen nadere mededelingen worden gedaan.

Meer informatie over dit bericht:
Rob van Velsen, politie Brabant-Noord, 073 - 699 17 10.

Eindhoven: Verdachte winkeldiefstal en mishandeling aangehouden

Op Schiphol is dinsdagmiddag rond 13.30 uur een 26-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 24 oktober 2003 kleding heeft gestolen uit een winkel in de Heuvelgalerie. Daarbij gaf hij een toen 23-jarige medewerkster van de zaak een harde klap in haar gezicht. De politie was sinds die tijd op zoek naar de verdachte. Hij werd dinsdagmiddag betrapt toen hij naar het buitenland wilde reizen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Een man van 40 jaar uit Eindhoven heeft woensdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij dronken een auto bestuurde. Agenten zagen hem op de Doornakkersweg rijden, waarna hij op de Herzenbroekenweg tot staan werd gebracht. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 2,30. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verkeerscontroles

Op de kruising Kempenbaan/Run 2100 zijn woensdagochtend elf bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers die door het rode verkeerslicht reden. Op de Run 4200 kregen vijf weggebruikers een bekeuring omdat ze een weg inreden waar dat niet mag.

Valkenswaard: Vrachtauto weggehaald

Vanaf de Dommelseweg is in de nacht van dinsdag op woensdag een vrachtauto gestolen. Het gaat om een blauwe Mercedes Benz 412 D (65-VG-VG).

Lage Mierde: Twee Friese paarden gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn uit een stal van een boerderij aan het Wellenseind twee paarden gestolen. Het gaat om een drachtige Friese volbloed merrie en een Friese hengst. De paarden hebben een totale waarde van ongeveer 23.000 euro. Uit sporenonderzoek blijkt dat de paardendieven een paardentrailer hebben gebruikt.

Best: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Sint Oedenrodeseweg zijn onder meer een hogedrukreiniger en twee boormachines weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een toegangspoort is opengebroken.

Geldrop: Politie gaat bekeuren bij wegwerkzaamheden

De politie gaat streng optreden tegen verkeersovertreders bij wegwerkzaamheden op Hulst. Voor de hulpdiensten is tijdens de werkzaamheden een calamiteitenroute gemaakt. Deze route, alleen bestemd voor politie, brandweer en ambulance, loopt over de Vlier en een fietspad. Er zijn al diverse klachten uit de wijk dat er onveilige situaties ontstaan doordat automobilisten ook gebruik maken van de calamiteitenroute. Dat is verboden. De politie gaat hier nu extra op controleren en zal overtreders bekeuren.