TELE2

Tele2 gaat in beroep tegen uitspraak rechter

Persbericht
Tele2 oneens met oordeel, gaat in hoger beroep

Amsterdam, woensdag 14 juli 2004 - Vandaag heeft de kortgedingrechter in Arnhem bepaald dat Tele2 de advertenties van afgelopen week waarin Tele2 haar prijsgaranties heeft geĂŻntroduceerd, moet rectificeren.

Met deze uitspraak is Tele2 het oneens, aangezien Tele2 van mening is dat in prijsvergelijkingen appel met appels moeten worden vergeleken en peren met peren. Tele2 gaat in hoger beroep.

Wanneer de KPN BelBasis tarieven vergeleken worden met Tele2 Preselect tarieven, dan zijn de tarieven van Tele2 lager.

Daarboven op hebben klanten van Tele2 de mogelijkheid om gebruik te maken van Tele2 Kortingsnummer, net zoals KPN Belbasis klanten de mogelijkheid hebben gebruik te maken van KPN Voordeelnummers.

Ook als deze met elkaar vergeleken worden zijn de Tele2 Kortingsnummers goedkoper.

Tele2 heeft geen enkel belang bij het misleiden van klanten en streeft er altijd naar consumenten objectief te informeren. Zie ook onderstaande tabel zoals in de pleitnotitie gebruikt is en ook te vinden is op de websites van KPN en Tele2.

Over Tele2:
Tele2 Nederland is een dynamisch en jong telecommunicatiebedrijf dat vanaf augustus 2003 behalve lage telefoontarieven voor vast en mobiel bellen, ook spraakmakend goedkoper internetten aanbiedt onder de naam Tele2 Internet (www.tele2internet.nl).

Met een marktaandeel van ruim 20% in de vaste telefonie (1.200.000 huishoudens en bedrijven) is Tele2 sinds haar start eind 1997 uitgegroeid tot de grootste nieuwe telecomaanbieder op zowel de zakelijke als de particuliere markt in Nederland. Het telecombedrijf is in 1993 opgericht en levert zowel vaste als mobiele telefoniediensten, datanetwerken en internetdiensten aan 22 miljoen klanten in 23 landen. Zie ook www.tele2.nl.